Punts liles i itineraris segurs per a una Mercè lliure de violències masclistes

Amb l’objectiu de prevenir, detectar i actuar davant qualsevol situació de violència masclista i LGTBI-fòbica durant les Festes de la Mercè, s’habilitaran tres punts liles i itineraris segurs addicionals a les zones més concorregudes de la celebració. La combinació de serveis municipals propers i a peu de carrer amb dispositius de seguretat contribueix a generar un espai públic segur i respectuós, que no només actuï davant possibles situacions de risc, sinó que treballi en la prevenció i la conscienciació col·lectiva per construir espais lliures de violències masclistes i LGTBI-fòbiques.

22/09/2022 14:57 h

Ajuntament de Barcelona

Punts liles

Els espais de Barcelona Antimasclista tindran vint professionals especialitzats a atendre situacions de violència masclista i LGTBI-fòbica, tant en la vessant de l’abordatge d’agressions que es produeixen en el moment com en la de la prevenció i la informació a totes les persones que tinguin dubtes.

A més, el servei també disposa de parelles itinerants que es desplaçaran pels espais de la festa i s’identificaran amb armilles amb el lema “No és no”.

Les ubicacions i el calendari dels punts liles són els següents:

  • Avinguda de la Reina Maria Cristina: 23, 24 i 25 de setembre
  • Platja del Bogatell: 23 i 24 de setembre
  • Espai del carrer de Martí i Franquès, al districte de les Corts: 25 de setembre

Els tres espais s’identificaran amb carpes i carretons de vinil amb la imatge de la Mercè, i funcionaran entre les 22.30 i les 4.00 hores.

Itineraris segurs

A més, la Guàrdia Urbana establirà itineraris que permetin la sortida ordenada i segura de les zones on tenen lloc les Festes de la Mercè i facilitin el desplaçament de les persones cap al transport públic, amb l’objectiu de prevenir possibles situacions de violències masclistes i LGTBI-fòbiques. Aquests recorreguts s’afegiran als itineraris segurs permanents que té establerts la Guàrdia Urbana en diferents zones d’oci nocturn.

L’objectiu dels itineraris segurs és treballar des de la prevenció de les violències a l’espai públic, amb més atenció i protecció a les zones més vulnerables. Els i les agents assignats a aquest servei fan un patrullatge proactiu i dinàmic i mantenen el contacte amb els responsables de seguretat dels establiments d’oci nocturn.

Aquesta actuació s’afegeix al dispositiu especial de seguretat que s’organitza cada any per les Festes de la Mercè.

Etiquetes associades a la notícia