Més suport a l’ajut humanitari a Gaza

Donades les restriccions al lliurament d’assistència humanitària i el tancament de fronteres, la situació de fam de la població al nord de la Franja de Gaza és extremadament crítica. Per això, l’Ajuntament doblarà l’aportació econòmica a l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), alhora que contribuirà a la construcció de corredors humanitaris quan hi hagi un alto el foc.

05/03/2024 17:01 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament doblarà l’aportació econòmica ordinària que fa a la UNRWA, que passarà de 90.000 a 190.000 euros anuals, per finançar projectes destinats a la població palestina. A més, tornarà a activar els fons d’emergència extraordinària aquest 2024.

Segons la UNWRA, 1,7 milions de persones (més del 75% de la població) han estat desplaçades en tota la Franja de Gaza. Per assegurar l’abastiment dels prop de 2 milions de persones (més de la meitat, infants), abans del 7 d’octubre entraven fins a 700 camions diaris a la Franja de Gaza. Actualment, hi entren menys de 500 camions al dia i hi ha dificultats importants per portar subministraments.

A dia d’avui hi ha en marxa el projecte “Resposta d’emergència a les necessitats alimentàries de la població a la Franja de Gaza”, de la UNWRA, al qual l’Ajuntament de Barcelona, a través de les subvencions extraordinàries d’acció humanitària, ha aportat 300.000 euros, amb els quals s’espera poder arribar a prop de 20.600 persones.

Els fons destinats per l’Ajuntament a cobrir necessitats bàsiques de la població civil es vehiculen a través de les Nacions Unides (UNRWA) i la Mitja Lluna Roja (Creu Roja), que tenen protocols estrictes d’accés a les víctimes civils, de seguretat i de neutralitat en el conflicte.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades