Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 27 d’octubre de 2023

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes d’octubre del 2023, ha aprovat quatre proposicions: la del PP, per crear una comissió no permanent d’estudi per reduir la burocràcia; la de Junts-Trias×BCN, per activar els protocols de seguretat davant d’amenaces terroristes; la de BComú, per instar l’alcalde a liderar la congelació de les tarifes de l’ATM, i la d’ERC, per instar l’Estat a derogar la part de l’articulat de la llei referent a la ‘golden visa’. S’ha rebutjat la proposta de VOX.

27/10/2023 14:49 h

Ajuntament de Barcelona

El Partit Popular, en la part decisòria/executiva, ha proposat crear una comissió no permanent d’estudi sobre la simplificació, l’agilitat administrativa i la revisió normativa per eliminar els tràmits redundants o innecessaris i reduir el temps d’espera dels ciutadans per accedir als serveis públics. La proposta ha quedat aprovada amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, el PSC i el PP, els vots contraris de BComú i ERC i l’abstenció de VOX.

A la part d’impuls i control, Junts per Catalunya – Trias per Barcelona ha instat el Govern municipal a activar els protocols de prevenció i seguretat establerts davant d’amenaces terroristes, en estreta col·laboració amb els Mossos i la resta de cossos policials, i donar a la Guàrdia Urbana de Barcelona tot el suport i els mitjans necessaris. La proposta s’ha aprovat per unanimitat.

La proposta de VOX ha reclamat que l’Ajuntament de Barcelona aturi tot finançament públic que, amb el pretext d’ajuda internacional, pugui acabar en entitats vinculades amb organitzacions terroristes de caràcter islamista. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables de VOX i el PP i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.

Proposicions amb contingut de declaració institucional

Barcelona en Comú ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per instar l’alcalde de Barcelona a liderar la congelació de les tarifes de l’ATM de l’any 2024 i els governs de l’Estat i de la Generalitat a continuar incrementant les inversions en transport públic. La proposta ha quedat aprovada per unanimitat amb els vots favorables de tots els partits.

Esquerra Republicana de Catalunya també ha presentat una proposta amb contingut de declaració institucional per instar el Govern de l’Estat a derogar la part de l’articulat de la llei golden visa que permet obtenir el permís de residència pel sol fet de comprar un immoble per valor de 500.000 euros o més. El Ple l’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC, els vots contraris del PP i VOX i l’abstenció de Junts-Trias×BCN.

Declaracions institucionals

Al Ple també s’hi han llegit dues declaracions institucionals:

La primera, per aprovar la candidatura de l’Ajuntament de Barcelona a la convocatòria de reconeixement de ciutats amigues de la infància d’Unicef Comitè Espanyol.

La segona, per promoure la visibilització de l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) entre la població, per assolir la plena conscienciació de les necessitats de les persones que pateixen aquesta patologia.