Propostes dels grups municipals als plens ordinari i extraordinari del 29 de setembre de 2023

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de setembre del 2023, ha aprovat quatre proposicions: la de BComú, per donar continuïtat al projecte “Protegim les escoles” i millorar serveis i equipaments a les escoles de la ciutat; la del PSC, que reconeix la tasca del Consell Assessor de la Gent Gran, i les de Junts-Trias×BCN i ERC, que, amb el mateix text, donen suport a la tramitació d’una llei d’amnistia. S’han rebutjat les propostes del PP i VOX. També s’ha aprovat la proposta de BComú i ERC al Ple extraordinari celebrat posteriorment, per exigir al ministeri pertinent la publicació de la declaració de zones de mercat residencial tensionat.

29/09/2023 15:44 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona en Comú ha demanat donar continuïtat al projecte “Protegim les escoles”, habilitar un servei de psicòlegs per acompanyar infants i joves, climatitzar els centres i continuar la transformació dels patis, així com exigir a la Generalitat més recursos per atendre les diversitats a les aules. La proposta s’ha aprovat amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC, i el vot contrari de VOX i l’abstenció de Junts-Trias×BCN i el PP.

La proposta de VOX ha reclamat reforçar la seguretat als deu districtes de Barcelona, amb la coordinació de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra, i fer una reunió d’urgència amb els sindicats i representants de la GUB. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables de VOX i el PP i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.

Proposicions amb contingut de declaració institucional

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha reclamat renovar el compromís de l’Ajuntament amb el Consell Assessor de la Gent Gran (CAGG) per treballar per una ciutat més amigable amb les persones i donar visibilitat al manifest del CAGG i la feina que fa. La proposta ha quedat aprovada amb el vot favorable de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú, ERC i el PP i el vot contrari de VOX.

Junts per Catalunya – Trias per Barcelona i Esquerra Republicana de Catalunya han presentat dues propostes amb el mateix text, que dona suport a la tramitació d’una llei d’amnistia a les Corts espanyoles en referència als fets, accions i omissions d’intencionalitat política vinculats a l’exercici del dret d’autodeterminació de Catalunya. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC i els vots contraris del PSC, el PP i VOX.

La proposta del Partit Popular demanava rebutjar qualsevol tipus d’amnistia o indult generalitzat per a qualsevol grup de ciutadans independentment del delicte que hagin comès. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables del PP, els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC i l’abstenció de VOX.

Proposició amb contingut de declaració institucional del Ple extraordinari

Després del Ple ordinari del mes de setembre, s’ha celebrat una sessió extraordinària per tractar una única proposta, amb contingut de declaració institucional, presentada per Barcelona en Comú i Esquerra Republicana de Catalunya, per instar el Govern municipal a exigir al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que publiqui la declaració de zones de mercat residencial tensionat i apliqui l’índex de preus de referència del lloguer. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PP i VOX.