Col·laboració d’altura per promoure els hàbits saludables a les escoles

Un de cada tres infants presenta sobrepès o obesitat, una prevalença que s’ha incrementat els darrers anys. Davant d’aquesta situació, aquest curs s’ha començat a implementar el projecte SISME, de la fundació de l’exjugador de bàsquet Pau Gasol, en 21 centres educatius de la ciutat per promoure hàbits saludables i sostenibles.

08/06/2022 17:02 h

Ajuntament de Barcelona

El projecte fomenta als centres educatius hàbits saludables relacionats amb l’activitat física i l’esport, l’alimentació saludable, el son i el benestar emocional i busca generar un efecte cadena entre els infants de 6 a 12 anys, les seves famílies i el professorat de les escoles que beneficiï tota la comunitat educativa, sobretot als barris amb indicadors socioeconòmics més desafavorits.

Més iniciatives per promoure els hàbits saludables

Paral·lelament al projecte amb la Gasol Foundation, també hi ha una col·laboració estreta amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per potenciar actuacions de prevenció de l’obesitat infantil a la ciutat, com, per exemple, la coordinació amb el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”, en què aquest curs han participat 45 centres educatius de la ciutat.

Aquestes dues iniciatives se sumen a l’oferta de programes similars que tenen les escoles de la ciutat, en aquest cas dirigits per l’ASPB i que engloben tots els cursos, des d’educació infantil fins al final de l’educació secundària: “1, 2, 3, emoció”, “Ens fem grans”, “Bon dia, somriu”, “Creixem sans”, “Creixem més sans” i “Canvis”.

Tot plegat es correspon amb els objectius que es va fixar Barcelona com a capital mundial de l’alimentació sostenible 2021, com la promoció de dietes saludables, sostenibles i accessibles per a tota la ciutadania o la promoció de l’alimentació de proximitat, ecològica i de circuits curts, també com un element per generar oportunitats econòmiques específiques en el marc de l’economia social i solidària.