Nou casal de barri al Carmel, el cinquè d’Horta-Guinardó

Finalitzades les obres d’un nou casal de barri al Carmel, al districte d’Horta-Guinardó. L’equipament, situat al carrer del Llobregós, ha estat pensat de manera conjunta amb les entitats del barri, amb l’objectiu d’oferir un espai de participació i creació conjunta que fomenti la relació del veïnat.

02/05/2021 11:06 h

Ajuntament de Barcelona

L’edifici remodelat, que primer va ser la seu de l’Agència de Promoció del Carmel i després Parc de Neteja, es va construir l’any 1982. El projecte de reforma ha inclòs una redistribució interior de tot l’edifici en dues plantes independents. En total s’ha actuat sobre una superfície de 1.043 metres quadrats  i la inversió ha estat d’1,9 milions d’euros.

El nou casal de barri disposa d’una sala d’actes, una sala compartimentada, una sala de reunions, despatxos, vestidors i espais de magatzem. A la primera planta, on la Fundació ADSIS té l’ús preferent, hi ha aules, despatxos i una cuina.

Les entitats que s’ubicaran al nou casal són les següents: ADSIS, el Pla de Dinamització Comunitari Carmel Amunt, la Coordinadora d’Entitats del Carmel, 40′ parriba 40′ pabajo, Carmel Comerç, Círculo de Cultura Sinatrahem, Grup Scout Makarenko i Grupo Dance.

Amb aquest nou equipament el districte d’Horta-Guinardó passa a tenir cinc casals de barri, que tenen per objectiu fomentar espais de trobada, interrelació, creació i intercanvi amb un programa d’activitats socioeducatives, d’oci, formatives i socioculturals que fomentin la participació ciutadana.