Acte d’homenatge en record de les víctimes de l’atemptat d’Hipercor

L’acte l’ha organitzat l’Ajuntament per commemorar el 33è aniversari de l’atemptat de l’organització terrorista ETA al centre comercial Hipercor, situat a l’avinguda Meridiana, el 19 de juny de 1987.

19/06/2020 19:32 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte d’homenatge en memòria i record de les víctimes de l’atemptat d’Hipercor, que va provocar 21 morts i 45 ferits avui fa 33 anys i va ser l’atac més mortífer de l’organització terrorista ETA. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i presidida enguany pel tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle.

L’acte s’ha desenvolupat al davant del monument Tall Irregular Progression, de Sol LeWitt, en record i homenatge a les víctimes del terrorisme, ubicat al parc de Can Dragó, a Nou Barris.

En la primera part de l’acte s’han llegit dos poemes: Defender la alegría, de Mario Benedetti, a càrrec de l’actor Jordi Banacolocha, i Estimar és un lloc, de Joan Margarit, a càrrec de l’actriu Anna Lagares. I un tercet de corda ha interpretat dues peces musicals: Hallelujah, de Leonard Cohen, i El cant dels ocells.

Finalment, s’ha fet una ofrena floral acompanyada de 21 tocs de tabal.

En representació de l’Ajuntament també hi han assistit el regidor del districte de Nou Barris, Xavier Marcé, i altres regidores i regidors dels diversos grups polítics municipals, el cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, i el director del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona, Sebastià Massagué, entre d’altres.

També hi han assistit el subdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto, així com representants de la Mesa del Parlament i diversos grups parlamentaris, el director general de la Policia del Departament d’Interior, Pere Ferrer, la presidenta de l’Associació UAVAT, Sara Bosch, i altres membres de l’associació i representants dels cossos de Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

Javier Martínez hi ha assistit acompanyat de la seva filla, és el pare de la víctima més jove de l’atemptat de la Rambla de l’agost del 2017, un nen de tres anys.

 

Etiquetes associades a la notícia