Desactivada l’Operació Fred en fase d’alerta

La fase d’alerta de l’Operació Fred, que es va activar el dissabte 21 de gener, s’ha desactivat davant la previsió de millora de la situació meteorològica en els pròxims dies. En total s’han gestionat 1.194 estades nocturnes de 295 persones i no s’ha desestimat ningú per manca de places.

26/01/2023 16:35 h

Ajuntament de Barcelona

Mentre ha estat activa l’alerta s’han ofert 262 places d’allotjament nocturn al Centre d’Acolliment d’Emergència (CAE), al Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i a les places habilitades a l’espai municipal situat al passatge del Dos de Maig. Aquests espais, a més d’allotjament nocturn, ofereixen serveis d’higiene, alimentació i consigna. Així doncs, durant les cinc nits que ha durat la fase d’alerta no s’ha desestimat ningú per manca de places.

L’actuació dels equips s’ha adreçat especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública, se’ls ha ofert allotjar-se voluntàriament als equipaments oberts durant tot l’any per a aquest col·lectiu, que sumen més de 2.800 places entre els recursos municipals i els de la trentena d’entitats que formen la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL). La nit de dimarts es van atendre 261 persones, la nit de dilluns van ser 254 persones, diumenge, 225, i dissabte, 192.

En el dispositiu de l’Operació Fred en fase d’alerta hi han col·laborat professionals i voluntaris del CUESB, la Creu Roja i el Servei d’Atenció Social al Sensellarisme a l’Espai Públic (SASSEP), i fins al març l’Operació Fred continuarà activa en fase preventiva, la qual cosa suposa que es continuaran oferint les 75 places addicionals que hi ha al CAE.

Etiquetes associades a la notícia