Nou espai d’intercanvi de les polítiques del temps amb altres ciutats

Amb motiu del reconeixement de Barcelona com a primera capital mundial de les polítiques del temps s’ha impulsat l’acte “Polítiques del temps en el món local: experiències, reptes i oportunitats”. Es tracta d’un espai d’intercanvi d’experiències de Barcelona, Bilbao, Beasain, Sant Boi de Llobregat, Vila-real i Vilanova i la Geltrú amb l’objectiu de generar aprenentatges conjunts sobre les iniciatives municipals considerades bones pràctiques, abordar els reptes i les dificultats compartides i fomentar les polítiques del temps en altres municipis catalans i estatals.

01/06/2022 16:49 h

Ajuntament de Barcelona

A l’acte hi han assistit més de 150 persones entre representants polítics i personal de l’Administració pública vinculats a les polítiques del temps de tot l’Estat. S’hi han presentat les experiències relacionades amb polítiques del temps, cures i corresponsabilitat i exemples de com promoure i impulsar polítiques laborals més eficients:

  • Barcelona: ha donat a conèixer el projecte Vila Veïna, un servei que ofereix informació sobre recursos i serveis disponibles per facilitar les tasques de cures i millorar la disponibilitat del temps.
  • Bilbao: ha explicat l’origen i l’impuls de la xarxa d’empreses DenBBOra, una iniciativa del municipi i la Diputació Foral de Biscaia per crear un espai publicoprivat que té com a objectiu aconseguir una gestió millor del temps a les organitzacions.
  • Guipúscoa: ha presentat el projecte Herrilab, un pla d’acció per promocionar la conciliació corresponsable de la vida familiar, laboral i personal al municipi.
  • Sant Boi de Llobregat: ha explicat les mesures que s’estan duent a terme per promoure les polítiques del temps en l’àmbit intern de l’Ajuntament per beneficiar les persones que treballen al consistori.
  • Vila-real: ha presentat l’estudi que estan duent a terme per conèixer la situació actual de la conciliació al municipi i que s’emmarca en l’impuls del pla Corresponsables, del Ministeri d’Igualtat.

Entre els pròxims esdeveniments de la capitalitat hi ha la Time Use Week, que tindrà lloc a Barcelona del 24 al 29 d’octubre.

Etiquetes associades a la notícia