Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 22 de març de 2024

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de març del 2024, ha aprovat una proposta: la de Junts-Trias×BCN, per demanar que Barcelona exerceixi el lideratge com a capital de Catalunya, amb diverses mesures. S’han rebutjat les proposicions de BComú, el PP i Vox i també la proposició amb contingut de declaració institucional d’ERC.

22/03/2024 17:27 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat la de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona, per demanar que l’Ajuntament exerceixi el lideratge com a capital de Catalunya, amb mesures com un informe sobre el dèficit de les balances fiscals i la manca d’inversions o la defensa del model lingüístic i les llibertats democràtiques. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC i el vot contrari del PSC, el PP i Vox.

Barcelona en Comú ha demanat que es rebutgi obrir nous hotels al centre de la ciutat per protegir el veïnat de la pressió turística i els efectes que provoca. La proposta ha estat rebutjada pel Ple amb els vots favorables de BComú, els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PP i Vox i les abstencions del PSC i ERC.

El Partit Popular ha sol·licitat que el Govern municipal incorpori un paquet de beneficis fiscals per a famílies, treballadors i treballadores autònoms i empreses en les properes ordenances fiscals. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables del PP i Vox, el vot contrari del PSC, BComú i ERC i l’abstenció de Junts-Trias×BCN.

La proposta de Vox ha estat per demanar la lliure circulació a la ciutat, i que la Guàrdia Urbana i els Mossos treballin conjuntament per garantir-la. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables del PP i Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat al Ple una proposta amb contingut de declaració institucional per posar de manifest el perjudici per a la ciutat del rebuig dels pressupostos de la Generalitat per al 2024. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables del PSC i ERC i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, BComú, el PP i Vox.