Propostes dels grups municipals al Ple ordinari del 26 de gener de 2024

El Ple del Consell Municipal, en la sessió ordinària del mes de gener del 2024, ha aprovat tres proposicions: la de Junts-Trias×BCN, perquè l’Estat traspassi diversos actius que té a la ciutat, la de BComú, per demanar al Govern que apliqui la regulació dels lloguers, i la d’ERC, per fer un seguiment de les finques adquirides pel consistori els darrers cinc anys. S’han rebutjat la proposta de Vox i la del PP, amb contingut de declaració institucional. Per acabar, s’han llegit dues declaracions institucionals.

26/01/2024 16:19 h

Ajuntament de Barcelona

La primera proposta presentada en la part d’impuls i control ha estat la de Junts per Catalunya – Trias per Barcelona, per instar el Govern de l’Estat a traspassar diversos actius que té a la ciutat, com la caserna del Bruc, la Prefectura de la via Laietana, els locals buits de la Seguretat Social i el Palau de la Duana. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables de Junts-Trias×BCN, BComú i ERC, el vot contrari del PP i Vox i l’abstenció del PSC. 

Barcelona en Comú ha demanat al Govern municipal que apliqui la regulació del lloguer amb quatre mesures: una campanya de comunicació, ampliar la Unitat de Disciplina, reforçar l’equip jurídic de les oficines d’habitatge i donar suport al Ministeri d’Habitatge per regular els lloguers de temporada. La proposta ha estat aprovada pel Ple amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PP i Vox.

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposta al Ple perquè es faci un seguiment de les finques adquirides pel consistori els darrers cinc anys per garantir que els veïns i veïnes d’aquests immobles no pateixin assetjament immobiliari. El Ple ha aprovat la proposta amb els vots favorables del PSC, BComú i ERC i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PP i Vox.

La proposta de Vox demanava que s’instal·lin càmeres de seguretat a les zones de la ciutat amb més incidències per delinqüència. La proposta ha quedat rebutjada amb els vots favorables del PP i Vox i els vots contraris de Junts-Trias×BCN, el PSC, BComú i ERC.

El Partit Popular ha presentat al Ple una proposta amb contingut de declaració institucional per rebutjar les sancions a les empreses que han traslladat la seu social fora de Catalunya. El Ple ha rebutjat la proposta amb els vots favorables del PSC, el PP i Vox, els vots contraris de BComú i ERC i l’abstenció de Junts-Trias×BCN. 

Declaracions institucionals

Al Ple també s’hi han llegit dues declaracions institucionals.

La primera, per reclamar una resolució diplomàtica que posi fi a la invasió d’Ucraïna i per reforçar els serveis d’acollida i acompanyament municipals.

La segona, per recordar les víctimes de l’Holocaust nazi i condemnar qualsevol manifestació d’intolerància religiosa, incitació, assetjament o violència contra les comunitats per raó de l’origen ètnic o les creences religioses.

Etiquetes associades a la notícia