Neixen dues cries de guacamai gorjablau al Zoo de Barcelona

Es tracta d’una espècie del nord de Bolívia i en perill crític d’extinció, de la qual es calcula que queden entre dos-cents i tres-cents exemplars al seu hàbitat natural. És el primer cop que es reprodueixen amb èxit al Zoo de Barcelona.

26/11/2023 11:15 h

Ajuntament de Barcelona

Els polls van néixer a l’estiu i fins fa uns dies han estat al niu, atesos exclusivament per la parella reproductora que els ha concebut. Ara ja se’ls pot veure al Palmerar, la instal·lació del Zoo que els acull.

El guacamai gorjablau és una espècie endèmica de la regió de Llanos de Moxos, i habita una àrea extremadament restringida. En concret, viu en sabanes i boscos inundables de clima tropical, generalment entre els 200 i 300 metres d’alçària. S’alimenta dels fruits de diferents palmeres i les seves principals amenaces són la desforestació i les captures il·legals.

El naixement d’aquests dos guacamais gorjablaus s’emmarca en el Programa europeu de conservació ex situ d’aquesta espècie, en què el Zoo participa activament a través del Programa europeu d’espècies en perill (EEP).

Etiquetes associades a la notícia