Andreu Mas-Colell, Lluís Torner i Mercè Boada, medalles d’or al mèrit científic

Aquesta tarda s’han lliurat les medalles d’or al mèrit científic a tres referents barcelonins reconeguts internacionalment per la seva excel·lència professional: Andreu Mas-Colell, per la seva dedicació per situar el teixit científic de la ciutat en la primera línia de l’excel·lència internacional; Lluís Torner Sabata, per la seva feina vital en el camp de les ciències fotòniques, i Mercè Boada Rovira, pels seus estudis de les demències i la malaltia d’Alzheimer.

24/11/2023 11:58 h

Ajuntament de Barcelona

L’atorgament de les medalles d’or al mèrit científic es va acordar al Ple Municipal del mes de novembre.

Andreu Mas-Colell, polític i reconegut catedràtic d’Economia, és conegut pel seu manual Microeconomic Theory, publicació referent a les universitats de tot el món. Va ser conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya del 2000 al 2003, i va repetir com a conseller, en aquest cas d’Economia i Coneixement, del 2010 al 2016. Ha escrit més d’un centenar de treballs d’investigació i és membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Real Academia de Ciencias Morales y Políticas.

Lluís Torner Sabata, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, és el principal impulsor de l’Institut de Ciències Fotòniques, entitat que dirigeix des que es va fundar. És un referent mundial en l’estudi dels fotons i les aplicacions que tenen en diverses àrees de la física i l’enginyeria, però també de les ciències de materials, la química, la biologia o la medicina.

Mercè Boada Rovira ha estat fundadora i directora mèdica de la Fundació ACE, dedicada a les persones que pateixen la malaltia d’Alzheimer i altres demències. Doctora en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, és especialista de prestigi internacional en biomarcadors i proteïnes de senyalització. Ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva contribució a la sensibilització i la recerca d’aquestes malalties.

Etiquetes associades a la notícia