Ajut extraordinari de 300.000 euros per a l’emergència humanitària a Gaza

Davant la situació d’emergència humanitària que viu la població de Gaza i en resposta a la crida de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), el consistori ha aprovat un ajut extraordinari de 300.000 euros, que es destinaran a fer front a les necessitats d’assistència alimentària bàsica i de subministrament d’aigua de la població i els refugiats palestins que es troben a la Franja de Gaza.

23/10/2023 10:24 h

Ajuntament de Barcelona

Segons l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats Palestins (UNRWA), la distribució d’aliments i aigua és una de les necessitats més bàsiques i urgents a la regió. Es calcula que amb l’ajut es podria arribar a unes deu mil persones que necessiten assistència urgent per a sobreviure.

La ciutat disposa d’un instrument específic d’aprovació de subvencions extraordinàries de suport a intervencions d’acció humanitària i emergències. En aquest cas, l’ajut extraordinari arribarà a la població palestina a través de la UNRWA, la institució que té més capacitat d’acció a la zona.

Aquest ajut extraordinari s’afegeix al conveni municipal amb la UNRWA, vigent des del 2012, en el marc de l’acord triangular Tel-Aviv – Gaza-Barcelona, que permet destinar 95.000 euros anuals a la població palestina refugiada.

Etiquetes associades a la notícia