Desplegament extraordinari per garantir el dret a una alimentació adequada

Es destinarà un milió d’euros addicionals a reforçar diversos projectes d’alimentació per a persones vulnerables conjuntament amb les entitats socials que treballen en aquest àmbit a la ciutat. L’objectiu és que durant el procés de desescalada per la covid-19 es reorganitzin i reforcin els circuits d’atenció per garantir el dret a una alimentació adequada, a més de promoure l’autonomia i l’empoderament de les persones.

03/06/2020 13:28 h

Ajuntament de Barcelona

Els serveis socials municipals han distribuït 29.000 targetes bancàries Barcelona Solidària per a alimentació. Un conveni amb la Creu Roja i Càritas per valor de mig milió d’euros permetrà arribar, com a mínim, a dues mil persones vulnerables més. A més, es crearà una línia d’ajuts extraordinaris, també per valor de mig milió d’euros, per a una quarantena d’entitats socials de barri que han mantingut dispositius d’alimentació o n’han engegat de nous durant la pandèmia.

Una alimentació saludable i a bon preu

Amb l’objectiu d’aprofundir en projectes d’empoderament i de garantia
de drets, s’han editat 20.000 còpies d’una guia sobre alimentació saludable i econòmica per a famílies amb infants que recull consells, propostes de menús i llistes de la compra per preparar àpats saludables amb un pressupost reduït. A més de la versió digital, el llibret es distribuirà als centres de serveis socials, mercats municipals, entitats socials i altres equipaments.

El futur: nou model d’alimentació

En una segona fase, treballarem amb el Banc dels Aliments per posar en marxa un nou model d’alimentació que sigui reproduïble en diferents territoris de la ciutat amb entitats i agents socials i que integri diferents agents de la ciutat. En la base d’aquest sistema, que encara s’ha de definir, es vol treballar amb proveïdors com Mercabarna i la Unió de Pagesos per mobilitzar excedents o donacions de menjar per cuinar en espais com escoles, casals o menjadors socials.

Trobareu més informació sobre la guia fent clic aquí.

Augment del nombre d’àpats per a col·lectius vulnerables

Amb la irrupció de la covid-19 va augmentar un 190% el nombre d’àpats diaris que se serveixen a la ciutat per a col·lectius vulnerables: es va passar dels 3.810 àpats diaris abans de la crisi als gairebé 11.000 que se serveixen actualment.

Etiquetes associades a la notícia