Dos vehicles dels Bombers per ajudar la població civil de Kíiv

Els propers dies dos camions dels Bombers de Barcelona iniciaran el viatge cap a Kíiv, una cessió que el consistori fa a la capital ucraïnesa després de la reunió que van mantenir l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’alcalde de Kíiv, Vitali Klitxkó. Els vehicles ajudaran el Servei Estatal d’Emergències d’Ucraïna en les tasques d’extinció i rescat.

29/03/2022 16:32 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’una autobomba urbana pesada i un autobraç, dos vehicles adaptats a la trama urbana i preparats per fer front a les destrosses provocades pels bombardejos de l’exèrcit rus contra les ciutats ucraïneses.

L’autobomba disposa d’una cisterna de 3.000 litres i de dos dipòsits d’escumogen. Es tracta d’un vehicle per a l’extinció d’incendis i és molt útil en assistències tècniques o sinistres de trànsit. L’autobraç, cedit pel Port de Barcelona als Bombers en el marc del conveni entre les dues institucions, permet treballar a 37 metres, l’equivalent a set o vuit pisos d’altura, per intervenir en el rescat de persones en casos d’incendi, deficiències en la construcció o evacuació de persones per la façana, entre d’altres.

El pont humanitari entre Barcelona i Ucraïna

Aquest és el primer enviament de material concret que ha demanat la capital ucraïnesa, però el consistori, en col·laboració amb la resta d’institucions i altres entitats, treballa per ajudar la població civil amb altres iniciatives.

D’una banda, l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una primera convocatòria d’urgència de 320.000 euros per a entitats de cooperació internacional que treballen sobre el terreny ucraïnès en l’atenció a les víctimes civils de la guerra. De l’altra, s’han reforçat els serveis municipals d’atenció a persones que han arribat a la ciutat fugint del conflicte. El Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ja han fet més de 4.100 atencions.

A més, s’ha activat el web ciutatrefugi.barcelona com a eina per canalitzar la solidaritat de la ciutadania i per facilitar l’acollida de les persones refugiades. Finalment, la ciutat ha signat recentment la Declaració de Mariúpol, en què un centenar de ciutats i àrees metropolitanes europees condemnen de manera clara la invasió russa d’Ucraïna i fan una crida als governs europeus i la Comissió Europea perquè augmentin els esforços per aturar la guerra.

Etiquetes associades a la notícia