El Concert per la Pau recaptarà fons per a les víctimes de la guerra a Ucraïna

Hi participaran, de manera altruista, Mireia Barrera, Salvador Brotons, Jordi Savall i músics de l’OBC i l’Orquestra i el Cor del Liceu, entre d’altres. Tindrà lloc el dimecres 30 de març, a les 20.00 hores, a L’Auditori de Barcelona, i els beneficis es destinaran al projecte “Ucraïna ens necessita”, de la Creu Roja.

23/03/2022 14:05 h

Ajuntament de Barcelona

Organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, en el recital hi col·laboren les principals institucions musicals de la ciutat, que hi han cedit de manera desinteressada instal·lacions i equips tècnics i humans i assumeixen les despeses de l’esdeveniment.

Mireia Barrera, Salvador Brotons o Jordi Savall són alguns dels artistes que dirigiran l’Orquestra i Cor per la Pau, creada per a l’ocasió per músics i cantaires també voluntaris provinents d’orquestres de les diferents institucions barcelonines: l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), Franz Schubert Filharmonia, l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Fundació Victoria de los Ángeles, l’Escolania de Montserrat, la Fundació Pau Casals, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori del Liceu, la Coral Càrmina i el Quartet Casals. També hi participaran de manera altruista altres cantants com Joyce DiDonato, Airam Hernández, Marina Pinchuk o Mattia Olivieri.

Per destacar el paper de la música com a element universal de cohesió, entesa i convivència entre els pobles, el programa del Concert per la Pau inclou composicions diverses com ara Prayer for Ucraine, de Valentin Silvestrov, “La gran porta de Kiev”, de Quadres d’una exposició, de Modest Mussorgski, la cançó tradicional catalana El rossinyol o el tema popular El cant dels ocells.

El preu de l’entrada va dels 15 als 25 euros i s’ha habilitat un número de compte per a aportacions voluntàries en benefici de la missió impulsada per la Creu Roja a Ucraïna.

Etiquetes associades a la notícia