Comença el curs a les 105 escoles bressol municipals de la ciutat

Divendres, 8 de setembre, comença el curs 2023-2024 a les escoles bressol municipals, que acolliran 8.891 infants d’entre 0 i 3 anys. La xarxa estrena quatre equipaments, dos per ubicar-hi dues noves escoles bressol: l’EBM Can Rosés, a les Corts, i l’EBM Teixonera, a Horta-Guinardó, i dos per ampliar i traslladar dues escoles que ja existien: l’EBM Torre del Rellotge, a Nou Barris, i l’EBM Pere Calafell, a Sant Martí.

07/09/2023 11:44 h

Ajuntament de Barcelona

A Barcelona, 1 de cada 4 infants de 0 a 3 anys ha estat escolaritzat en una de les 4.765 places municipals, 300 més que en el curs anterior. En el període de preinscripcions es van rebre un total de 8.421 sol·licituds, 715 més que l’any anterior. S’ha pogut atendre el 55% de la demanda.

El calendari de les quatre escoles bressol que estrenen edifici aquest curs és lleugerament diferent del de la resta d’escoles bressol.

  • Les EBM de Can Rosés, Teixonera i Torre del Rellotge: començaran el curs el dia 18 de setembre a les noves instal·lacions.
  • En el cas de l’EBM Pere Calafell, l’alumnat de continuïtat de l’EBM Esquitx inicia el curs el 8 de setembre, i la resta de nous matriculats iniciaran el curs el dia 2 d’octubre, de manera provisional en un altre emplaçament a causa d’un retard en l’execució de les obres.

Obres de manteniment i millora durant l’estiu

Aquest estiu, aprofitant l’aturada de les classes, s’han realitzat 41 actuacions de millora en 34 escoles bressol municipals, amb una inversió de prop de 850.000 euros. Les obres s’han centrat en el confort tèrmic, en el manteniment dels patis, en la instal·lació d’elements per fer ombra i en la renovació de paviments i tendals, entre d’altres mesures.

Quatre escoles amb servei amb diversificació horària 

Es manté el servei amb diversificació horària que ofereixen les escoles Caspolino, a Gràcia; Germanetes, a l’Eixample; Xiroi, a les Corts, i Petit Príncep, a Sant Martí. Això permet matricular els infants en horari reduït, només de matí (de 9.00 a 13.00 h) o només de tarda (de 15.00 a 19.00 h), o bé en horari complet (de 8.00 a 17.00 h).

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades