Neix el Barcelona Tech Hub

El Barcelona Sports Hub és el nou ‘hub’ d’esport i tecnologia a Montjuïc, per fer de la ciutat un referent internacional en el sector ‘sportstech’ i amb l’objectiu de millorar la competitivitat econòmica de les empreses, organitzacions i institucions d’aquest sector.

15/04/2021 12:39 h

Ajuntament de Barcelona

L’Estadi Olímpic Lluís Companys enfila la recta final de la configuració de la primera incubadora de projectes d’esports i tecnologia de la ciutat. Les obres per construir un nou espai de més de 1.000 metres quadrats avancen a bon ritme perquè entri en funcionament la primavera del 2023. La incubadora, impulsada per BSM i Barcelona Activa, tindrà espai per incloure fins a 14 empreses emergents, oferirà programes d’acceleració, formació i proves pilot i organitzarà esdeveniments per dinamitzar el sector. A més, tindrà una gran àrea de cotreball, mòduls de treball interconnectats, sales d’ús comú i una zona verda de 400 metres quadrats per fer-hi trobades.

La incubadora de projectes esportius i tecnològics de l’Anella Olímpica serà la primera instal·lació que formarà part del Barcelona Sports Hub, una iniciativa de l’Institut Barcelona Esports que impulsarà i inclourà projectes relacionats amb qualsevol àmbit de l’activitat física i l’esport, accentuant-ne tres vessants:

  • Esport d’alt rendiment
  • Esports aquàtics i promoció de l’economia blava
  • Pràctica esportiva ciutadana

L’integraran companyies, grans corporacions, institucions, empreses emergents i altres actors tecnològics que desenvolupen projectes per transformar i millorar la gestió i la pràctica de l’esport, incloent-hi projectes relacionats amb els esports electrònics.

En el marc del Barcelona Sports Hub, s’engegaran importants projectes que contribuiran al funcionament del hub en els seus primers anys, i en un futur tindrà una seu al Palau Municipal d’Esports:

  • Primera incubadora d’empreses emergents sportstech a Barcelona.
  • Nou projecte del Port Olímpic, gestionat i impulsat per BSM.
  • Programa de suport a la creació d’empreses emergents en esport i tecnologia, per validar models de negoci dels projectes, mitjançant formació, assessorament i accions de treball en xarxa. Inclou sis mesos de cotreball per a les empreses emergents esportives a la incubadora d’Almogàvers.
  • Plataforma digital que sustentarà tot el hub.

El pressupost inicial del Barcelona Tech Hub és de més de tres milions d’euros.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades