La Cursa dels Nassos reconeguda com la millor cursa femenina del món del 2023 per World Athletics

La Cursa dels Nassos de Barcelona ha estat considerada com la millor cursa femenina del món de 2023 per World Athletics, anteriorment denominada Associació Internacional de Federacions d’Atletisme.

18/01/2024 13:46 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta tradicional competició, que va celebrar la seva 25a edició el passat 31 de desembre, ha comptat durant els darrers anys amb grans estrelles internacionals que han portat la seva prova de 5 quilòmetres al més alt nivell.

En la passada edició, l‘atleta kenyana Beatrice Chebet va batre el rècord del món d’aquesta distància en cursa femenina, amb un temps de 14 minuts i 13 segons. Amb ella, també van aconseguir superar la millor marca establerta fins a aquell moment les tres següents classificades: Ejgayehu Taye Haylu (14:21), Lilian Kasait (14:26) i Joy Cheptoyek (14:28).

Aquest reconeixement de World Athletics, abans l’Associació Internacional de Federacions d’Atletisme, ratifica la voluntat de Barcelona de ser una ciutat que aposta per l’esport femení.

La Cursa dels Nassos és una de les curses més populars i una de les competicions en ruta més importants a escala internacional. Barcelona ha treballat edició rere edició per oferir un circuit urbà molt ràpid i amb tots els requisits tècnics perquè els i les atletes puguin fer els millors temps possibles.

Aquesta 25a edició ha tornat a ser un èxit, tant en participació com en esportivitat i marques. En edicions anteriors, ja s’havien fet altres rècords del món, com l’any 2021, quan es van batre les marques femenines i masculines de 5 quilòmetres en cursa mixta (Ejgayehu Taye amb 14:19 i Berihu Aregawi amb 12:50).

Etiquetes associades a la notícia