Compromís municipal amb la lluita contra les desigualtats i la pobresa infantil

Signem un acord d’adhesió a l’Aliança País Pobresa Infantil Zero per garantir el compromís municipal amb una educació inclusiva i de qualitat. A més, en el marc del Pla de barris, s’amplia el programa d’incorporació d’educadors i educadores socials a 41 escoles i instituts. Com a novetat, el programa s’amplia també a les escoles bressol, que incorporen cinc educadors i educadores socials als equips educatius.

03/03/2021 16:21 h

Ajuntament de Barcelona

La crisi social i sanitària de la covid-19 ha empitjorat les condicions de vida de molts nens i nenes. Només a Barcelona, entre 12.000 i 18.000 infants han entrat en situació de pobresa, i es calcula que fins al 37,5% dels menors de la ciutat es troben en situació de pobresa moderada.

Barcelona és la primera ciutat a adherir-se a aquesta aliança que consolida el compromís municipal ferm amb la lluita contra les desigualtats i la pobresa infantil. Amb aquesta signatura el consistori assumeix els reptes de garantir una educació inclusiva i de qualitat, de generar entorns saludables i segurs, d’afavorir una alimentació saludable i equilibrada, de promoure la participació dels infants i de fomentar l’equitat.

Més educadors i educadores socials 

En el marc del Pla de barris, el programa d’incorporació d’educadors i educadores socials a les escoles i instituts públics en 23 barris d’atenció social prioritària passa de 28 a 42 professionals en 41 centres.

Com a novetat, el programa s’amplia també a les escoles bressol, que incorporen cinc educadors i educadores socials als equips educatius. En total hi haurà professionals de l’educació social en dotze escoles bressol amb l’objectiu d’acompanyar les famílies amb petita infància en situació de més vulnerabilitat social.

 

Etiquetes associades a la notícia