Nou servei d’atenció contra els abusos en el sector audiovisual

A partir d’ara qualsevol persona resident a Catalunya que hagi treballat o treballi en el sector audiovisual o de les arts escèniques i hagi estat víctima d’assetjament o abús disposa d’un servei especialitzat d’atenció jurídica i psicològica on adreçar-se. Es tracta del Departament contra els Abusos en el Sector Audiovisual i de les Arts Escèniques de Catalunya, creat per l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

04/05/2022 15:16 h

Ajuntament de Barcelona

El servei accepta també denúncies anònimes, tant de víctimes com de testimonis, i casos en els quals els delictes hagin prescrit, ja que les víctimes d’abusos poden continuar necessitant ser acompanyades en el procés de reparació. 

De la valoració i l’assessorament del cas se n’encarreguen l’advocada Carla Vall i la psicòloga Aina Troncoso, ambdues especialitzades en abusos. Després el departament les acompanya en el recorregut judicial i terapèutic, en fa un seguiment i posa a la seva disposició una línia telefònica i un correu electrònic per facilitar l’atenció, les demandes i activar els serveis previstos. 

Prevenció i observatori de les violències masclistes en el sector

Aquest servei és el primer d’aquestes característiques a l’Estat espanyol i entre les acadèmies europees i, a més de l’atenció jurídica i psicològica, també treballarà en un protocol de bones pràctiques professionals i la recollida de dades amb un observatori de les violències masclistes en el context laboral i formatiu de l’audiovisual i les arts escèniques. Fins avui s’han detectat uns cent cinquanta casos d’abusos comesos en institucions públiques i privades, que han estat comunicats a professionals de l’advocacia, la psicologia i el periodisme.

Etiquetes associades a la notícia