Comencen les obres per reformar el Gimnàs Social Sant Pau i construir-hi habitatge social

L’edifici de més de 80 anys situat a la ronda de Sant Pau es reformarà per construir-hi 36 habitatges de lloguer assequible i les noves instal·lacions del gimnàs social, que ocuparà els baixos de l’immoble. L'espai esportiu mantindrà l’objectiu de cohesió i transformació social per la via del cooperativisme sense ànim de lucre.

22/04/2024 16:38 h

Ajuntament de Barcelona

La primera fase de les obres, que inclou l’enderroc de la major part de les estructures i la façana, durarà quatre mesos. Després començarà la construcció del nou gimnàs social i de sis plantes d’habitatges, que es preveu que estiguin enllestits l’estiu del 2026.

L’edifici tindrà 36 pisos d’una i de dues habitacions, que acolliran sol·licitants d’habitatge de protecció i famílies en situació de vulnerabilitat que disposaran de l’acompanyament de les entitats socials i pagaran un lloguer que s’ajustarà als seus ingressos.

El projecte és possible a través d’un acord publicoprivat entre l’Ajuntament, titular del sòl, i l’empresa Coyocan, que construirà l’edifici i en serà propietària durant 55 anys, el Gimnàs Social Sant Pau SCCL i la Fundació Hàbitat3, que gestionarà els habitatges.

Gimnàs Social Sant Pau

El nou gimnàs mantindrà l’objectiu social de millorar la qualitat de vida de les persones oferint un espai per fer esport on tothom es trobi en condicions d’igualtat.

Les noves instal·lacions, de més de 700 metres quadrats, inclouran una piscina, un jacuzzi, una sala d’activitats dirigides, un espai polivalent per a fitnes, una cafeteria i un centre social, a més dels vestidors, els banys, la infermeria i la bugaderia.

Etiquetes associades a la notícia