El solar de l’antic Teatre Talia es transformarà en habitatges i equipaments

S’han iniciat els tràmits per adquirir un solar de 785,3 metres quadrats a l’avinguda del Paral·lel, on hi havia l’antic Teatre Talia. L’espai fa anys que està buit i el veïnat el reclamava per al barri. S’hi construirà habitatge dotacional, que es destinarà a joves o gent gran, i equipaments per atendre les necessitats del barri.

10/04/2021 10:21 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona comença els tràmits per adquirir el solar de l’avinguda del Paral·lel, números 100-102, per la via de l’expropiació. En aquest espai s’hi construirà habitatge dotacional, destinat a joves o gent gran, i per agilitzar la disposició d’aquests habitatges s’exploraran vies de construcció industrial, similars a les utilitzades per als edificis Aprop. L’objectiu és dotar de més habitatge públic una zona densament poblada com són els barris del Poble-sec i Sant Antoni. En aquest solar també hi haurà diferents equipaments municipals.

L’antic Teatre Talia

L’antic Teatre Talia es va inaugurar l’any 1900 amb el nom de Las Delicias i s’hi programaven diferents obres i sarsueles. El 1924 va passar a anomenar-se Talia, i, més endavant, a més de teatre, oferia sessions de cinema. Als anys cinquanta l’actor Paco Martínez Soria va adquirir el teatre, que fins a finals dels anys vuitanta, quan es va enderrocar, va oferir una programació diversa.

Etiquetes associades a la notícia