Finançament europeu per fer créixer l’oferta d’habitatge de lloguer assequible

Un acord amb el Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà la construcció d’11 promocions i 489 habitatges socials en diversos punts de la ciutat. El projecte tindrà un pressupost de 36,2 milions d’euros, ampliable a 65 milions d’euros.

22/06/2021 15:02 h

Ajuntament de Barcelona

A més de millorar l’oferta actual d’habitatges públics a la ciutat, l’acord vol fomentar l’eficiència energètica, la regeneració urbana, la lluita en favor de l’acció climàtica i la inclusió de serveis socials. Així, també preveu la construcció d’escoles bressol, equipaments de proximitat per a joves i persones grans i patis i espais de trobada.

Pel que fa a l’eficiència energètica, tots els habitatges tindran un rendiment energètic d’almenys un 20% més que el mínim exigit per la normativa espanyola per a la construcció residencial, i això suposarà un estalvi energètic equivalent al consum anual energètic de 70 llars.

Més habitatges i més innovadors

Entre les onze promocions incloses en aquest acord es troben alguns dels projectes més innovadors realitzats fins ara a la ciutat. És el cas, per exemple, de les dues promocions de 135 habitatges de fusta prefabricada a les Casernes de Sant Andreu o la promoció de 40 allotjaments temporals APROP que es construiran a partir del reciclatge de contenidors marítims al barri de la Bordeta.

La banca pública europea té un paper clau en la construcció d’habitatge públic de lloguer social i assequible i, ara, encara més. Aquest nou acord forma part del paquet de mesures europees per fer front a la pandèmia i se suma al del 2017, que va permetre finançar la construcció de 1.570 habitatges públics.

El projecte contribuirà a crear més de 570 llocs de treball anuals durant la fase de construcció.

Etiquetes associades a la notícia