Neix la primera càtedra interuniversitària sobre l’habitatge

Per fomentar la innovació i la investigació per donar noves respostes al problema de l’accés a l’habitatge, s’ha establert un acord entre la Generalitat de Catalunya, l’Estat i quatre universitats públiques —la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF)— per crear la Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge, multidisciplinària, interuniversitària i amb vocació internacional.

03/06/2021 16:27 h

Ajuntament de Barcelona

La Càtedra Barcelona d’Estudis d’Habitatge es crea, d’una banda, amb la voluntat de concentrar el talent acadèmic de diferents disciplines relacionades amb el problema de l’accés a l’habitatge, com el dret, l’economia o l’arquitectura, i de l’altra, per impulsar la docència i la investigació en matèria de polítiques públiques d’habitatge i rehabilitació que donin resposta als principals reptes actuals i de futur.

A través de la càtedra es crearà el primer màster oficial d’habitatge a tot l’Estat, s’organitzaran postgraus, cursos i tallers i es participarà en projectes d’investigació a escala nacional i internacional. Altres objectius d’aquest nou òrgan universitari seran assessorar les administracions públiques i organitzar congressos acadèmics.

La Càtedra, a més, finançada al cent per cent amb diners públics procedents de tres administracions, treballarà amb diferents disciplines relacionades amb l’habitatge i implicarà les quatre universitats públiques de la ciutat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades