Nous ajuts a la rehabilitació: més de 71 milions d’euros per fer una ciutat energèticament eficient

Oberta la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació energètica del parc d’habitatge de la ciutat, que, segons conclou el darrer estudi de l’Observatori Municipal de l’Habitatge de Barcelona, està envellit i és vulnerable energèticament. La inversió pública per a aquests ajuts és de 71 milions d’euros (41 milions provindran dels ajuts europeus Next Generation), la quantitat més gran fins ara per a aquest tipus de rehabilitacions. L’objectiu és reformar 15.000 habitatges en els propers tres anys.

28/06/2022 17:52 h

Ajuntament de Barcelona

Es calcula que rehabilitar un habitatge energèticament permet un estalvi de 620 euros l’any de mitjana en la factura de la llum i permet reduir l’emissió de CO2 en 811 quilograms per habitatge rehabilitat.

Les sol·licituds es poden fer fins al 30 de juny de 2023, i s’actuarà en tres línies diferents: en habitatges, en edificis sencers i en l’àmbit del barri. Els col·legis professionals d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, juntament amb el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona-Lleida, col·laboraran en la tramitació dels expedients de la línia d’edificis per agilitar els processos de validació de projectes.

Les obres seran subvencionables fins a 3.000 euros, i hauran de reduir el consum d’energia com a mínim en un 30% i la demanda energètica anual de calefacció i refrigeració en un 7%. En el cas dels edificis, la subvenció pot anar del 40% al 80%, segons l’estalvi aconseguit.

Pel que fa als barris, es preveu actuar en l’àmbit del Pla de barris, on estan integrades les finques d’alta complexitat, i en sis barris més: la Pau, Canyelles, la Trinitat Vella, el Congrés i els Indians, Can Peguera i el Besòs i el Maresme, amb una població de 87.500 habitants i, aproximadament, 350 edificis i 11.000 habitatges.

Aquesta línia d’ajuts s’emmarca en l’estratègia de regeneració urbana en barris vulnerables amb un parc residencial degradat per desplegar-hi mesures socials, ambientals i econòmiques que contribueixin a millorar les condicions d’habitabilitat del veïnat i a reduir les desigualtats.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia