Transformació urbana a la Trinitat Vella per millorar la qualitat de vida del veïnat

Es posa en marxa un programa de rehabilitació integral de la zona nord del barri de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu. S’hi impulsaran mesures socials, ambientals i econòmiques amb l’objectiu de reduir les desigualtats, millorar les condicions habitacionals dels edificis residencials i transformar l’espai públic, els vials i les zones verdes per fomentar el passeig, l’estada i l’activitat esportiva.

11/10/2020 10:34 h

Ajuntament de Barcelona

El programa de rehabilitació integral transformarà la meitat nord del barri de la Trinitat Vella. En concret, engloba l’àrea que hi ha entre la via de Bàrcino i els carrers de Vicenç Montal, del Pare Pérez del Pulgar, de la Foradada i de la Mare de Déu de Lorda. En total s’actuarà en:

  • 11.170 m2 de sòl urbà
  • 22.533 m2 de vials i zones verdes
  • 75 edificis amb 464 habitatges i 50 locals comercials

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 35 milions d’euros per realitzar les intervencions següents:

  • Rehabilitar els edificis residencials perquè ofereixin el màxim de prestacions, confort i condicions d’habitabilitat, amb intervencions per a l’aïllament tèrmic i sonor de les façanes i les cobertes.
  • Fomentar la generació d’energia verda tant als edificis d’habitatges com a l’espai públic, amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis.
  • Reurbanitzar l’espai públic per posar al dia els carrers i oferir al veïnat un nou entorn urbà de qualitat que convidi a fer-hi vida. Es faran obres a la franja verda entre el barri i el nus de la Trinitat perquè sigui un espai de passeig i estada i per a la pràctica esportiva. També es recuperarà el traçat de l’antic Rec Comtal.

Treball conjunt amb el veïnat

L’Ajuntament de Barcelona treballarà amb les comunitats de veïns i veïnes per dinamitzar el programa de regeneració urbana i concretar convenis per a la rehabilitació dels edificis. Les obres començaran el 2022 i es preveu que s’acabin el 2030.

 

Etiquetes associades a la notícia