Aquest dissabte, activitats tot el dia al Centre LGTBI amb motiu de la Festa Major de Sant Antoni

La festa com a acte de reivindicació i com a plataforma de visibilitat d’artistes que fan de les dissidències el seu hàbitat natural. El Centre LGTBI s’afegeix a l’edició estiuenca de la Festa Major de Sant Antoni amb la festa d’estiu del Centre LGTBI, una proposta artística que tornarà a omplir de música i colors el carrer del Comte Borrell dissabte, 10 de juliol, d’11.00 a 22.00 hores.

06/07/2021 08:34 h

Alan Cabañas

La programació, que ha estat comissariada per Sarai García Cumplido i Esther Marquina González, vol ser, un cop més, un aparador intergeneracional i per a tots els públics de diferents artistes que posen en relleu la diversitat sexual i de gènere des de la música, les arts plàstiques i diverses disciplines performàtiques.

Les diferents activitats han estat dissenyades d’acord amb les restriccions sanitàries actuals. Per això seran de petit format, amb aforaments limitats i dinàmiques que minimitzin el contacte. A més, per gaudir-ne serà necessari registrar-s’hi prèviament, i només es permetrà l’accés a les instal·lacions del centre i a l’àrea de l’escenari exterior a les persones que tinguin reserva.

Interior: activitats familiars i arts vives

Els espectacles familiars marcaran la primera part de la programació. A les 11.00 hores, a la sala d’actes tindrà lloc Viatgera, una activitat per a tots els públics basada en la història d’una dona gran que reflexiona sobre els valors essencials de la vida allunyant-se dels rols passius i de cures que s’atribueixen a les persones d’edat avançada.

Tot seguit, Bea Fernández i la DJ Äadrik traslladaran petits i grans als Microclimes fluor, un espai per treballar la imaginació i les emocions al ritme de la música.

L’activitat es reprendrà a la sala gran, a les 17.00 hores, amb Totes les deïtats dels plaers aprecien els nostres himnes, una hibridació entre les arts vives i la meditació guiada per Verushka Sirit & Clara Piazuelo.

A les 18.00 hores els artistes Guillem Mont de Palol i Jorge Dutor s’apuntaran a la festa amb “Les coses de l’amor”, un recital que vol qüestionar totes les formes d’amor i expressió afectiva. Ho farà a través de cançons romàntiques d’artistes tan diferents com Alejandro Sanz, Manuel López-Quiroga, Ana Gabriel o Vicky Carr.

L’activitat a l’interior del Centre LGTBI finalitzarà amb dues instal·lacions artístiques interconnectades: Moure’s és una tempesta i Symphony of the seas (19.15-20.00 hores). DJ Xols i Xavi Manubens ens convidaran a viure una festa tecno en la distància i a investigar les relacions trans*.

Art queer, transvestits i música al carrer

L’habitual escenari situat al carrer del Comte Borrell s’omplirà de colors i diversió al llarg de la jornada.

De les 12.00 a les 14.00 hores, “Matinal queer”, un bloc en què el públic assistent podrà gaudir de com l’artista Pabs intervé a la façana del Centre LGTBI amb una gran il·lustració mural que ha dissenyat per a l’ocasió. Treballarà al ritme de la música de Guache DJ i la seva selecció musical de salsa, funk, disco, ragga i trap. Finalment, Bea Fernández i Äadrik traslladaran l’activitat infantil Microlimes fluor a l’escenari per compartir-la amb totes les persones assistents, i Inés Tarradellas farà un petit apropament a la tècnica del twerking.

Una part de l’elenc de Flamenco Queer serà l’encarregada d’obrir la tarda, a partir de les 17.30 hores. La cantaora Lidia Mora actuarà acompanyada del bailaor Rubén Heras i el guitarrista Jero Férec. Els agafaran el relleu les transvestides Norma Mor i Ken Pollet, amb Les criatures d’un bestiari excitat, l’espectacle resultant del taller de drag-queen que el Centre LGTBI ha preparat dins del cicle Museus LGTBI aquest mes de juny.

A les 20.00 hores arribarà el torn de LUNA KI, una de les artistes de pop urbà més originals del panorama actual. El fi de festa (21.15-22.00 hores) anirà a càrrec d’Hidrogenesse (DJ set). El duo de pop electrònic format per Carlos Ballesteros i Genís Segarra clourà la programació punxant una selecció d’èxits de totes les èpoques.

Reserveu les entrades gratuïtes aquí.

Etiquetes associades a la notícia