La temporada de platges tanca amb 5,2 milions d’usuaris

S’acaba una nova temporada de platges a la ciutat i enguany ho fa amb un rècord d’assistència. Fins a 5,2 milions de persones n’han fet ús des de l’1 d’abril fins al 25 de setembre, 200.000 més que l’any anterior. També s’han incrementat en un 15% les assistències sanitàries.

01/10/2023 11:07 h

Ajuntament de Barcelona

Els caps de setmana han estat els dies preferits per a la ciutadania per visitar les platges de Barcelona, amb gairebé dos milions d’usuaris. Pel que fa a les platges de ponent, l’afluència ha crescut un 14% respecte a l’any passat, mentre que les de llevant han vist com el nombre de visitants baixava un 7%.

El creixement del nombre d’usuaris i usuàries gairebé no ha superat la capacitat de càrrega de les platges. Tan sols ho ha fet puntualment a la Barceloneta i a la platja de Llevant, malgrat que no s’hi ha produït cap situació de risc. Les llevantades han provocat una pèrdua de superfície de sorra intensa a les platges de llevant (la Mar Bella, la Nova Mar Bella i la de Llevant), propiciada per la seva orientació.

Esport controlat a la platja per garantir la convivència

Aquest estiu s’han posat en marxa les noves mesures de regulació i ordenació de l’ús esportiu a les platges. En total, els i les visitants hi han instal·lat més de 10.500 pistes esportives. La gran majoria s’han ubicat a les zones habilitades, però un 16% d’aquestes pistes s’han col·locat a fora. Davant d’aquesta situació, els equips de platges, en coordinació amb la Unitat de Platges de la Guàrdia Urbana, han intervingut per reubicar-les als espais permesos.

Platges sense fum

El 99% de les persones usuàries no han fumat aquest estiu a la platja. Així ho recullen les dades del Servei d’Informació de Platges, que afegeixen que la iniciativa ha estat ben valorada, amb un 7,88 sobre 10. No obstant això, les burilles continuen presents a les platges del litoral barceloní, concentrades al costat del passeig i de les infraestructures.

Punt lila a les platges

Durant la revetlla de Sant Joan va entrar en funcionament el punt lila de l’edifici de la Direcció de Platges a l’espigó del Bogatell. Durant aquella nit es van fer més de 2.000 accions. Des d’aleshores, el punt s’ha mantingut obert en horari diürn durant tota la temporada per sensibilitzar i dur a terme tasques de prevenció i atenció davant de les violències masclistes i LGTBI-fòbiques en aquest entorn.

Més banyistes i més assistències sanitàries

El creixement del nombre d’usuaris a les platges també ha influït en les actuacions de les assistències sanitàries i les evacuacions a hospitals. Malgrat això, el nombre de rescats a l’aigua i de persones perdudes ha disminuït. Pel que fa al servei de bany assistit, s’han dut a terme millores que han contribuït a augmentar lleugerament el nombre de persones que n’han fet ús.

Més espai a la platja de gossos

Aquest estiu, la platja de Llevant ha guanyat un 20% d’espai per als usuaris amb gossos. Les temperatures elevades, però, han fet que disminuís el nombre de visites, amb un total de 12.560 gossos.

Notícies relacionades