Mengem carxofa!

Barcelona és enguany la capital mundial de l’alimentació sostenible, un esdeveniment que depassa la capital catalana i s’estendrà arreu de l’àrea metropolitana. En el marc de la capitalitat, el Prat i Sant Boi de Llobregat desenvolupen la campanya conjunta “Mengem carxofa", per reivindicar-se com a capitals mundials d’aquesta hortalissa i promoure la producció i el consum de la carxofa del Parc Agrari del Baix Llobregat.

10/03/2021 14:56 h

Ajuntament de Barcelona

La campanya es desenvoluparà fins a principis de maig i forma part del conjunt d’activitats que s’estan impulsant en diferents municipis metropolitans en el marc de la capitalitat per promoure models d’alimentació sostenible, justa i sana.

El Prat i Sant Boi de Llobregat també reivindiquen la promoció i protecció del Parc Agrari del Baix Llobregat, com a gran infraestructura verda i principal espai de producció agrícola de l’àrea metropolitana, per tal de preservar-ne la biodiversitat i els conreus. En aquest sentit, es reclama enfortir el lideratge metropolità sobre aquest espai, tenint en compte també que la pandèmia ha posat encara més de manifest la necessitat de promoure models de ciutat més sostenibles, de protegir les grans infraestructures verdes i metropolitanes i de garantir l’abastiment de productes de proximitat.

Als terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat dels dos termes municipals hi ha 248 hectàrees de conreu de carxofa, segons el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. Això equival a una producció anual de 2.480 tones de carxofes.

Agenda d’activitats de la campanya #MengemCarxofa

Tant el Prat com Sant Boi han organitzat diverses activitats en línia i presencials. Es poden consultar totes les activitats, així com informació relacionada amb receptes i l’oferta gastronòmica entorn de la carxofa, als webs de la campanya:

Sant Boi: santboi.cat/mengemcarxofa
El Prat: elprat.cat/mengemcarxofa

Consulteu tota la informació sobre Barcelona, capital mundial de l’alimentació sostenible en aquest enllaç.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades