Medalles d’Or al mèrit cívic a les amicals de Ravensbrück i de Mauthausen

El Ple del Consell Municipal ha atorgat per unanimitat la Medalla d’Or al mèrit cívic a l’Amical de Ravensbrück i a l’Amical de Mauthausen i Altres Camps i de Totes les Víctimes del Nazisme d’Espanya, en reconeixement de la seva tasca i com a homenatge a totes les persones deportades a camps nazis, entre les quals hi havia gairebé set-cents barcelonins i barcelonines.

29/04/2020 20:13 h

Ajuntament de Barcelona

La Medalla d’Or a l’Amical de Ravensbrück reconeix la tasca que l’entitat fa des de l’any 2005 per mantenir la memòria de les dones deportades als camps de concentració i de totes les víctimes del feixisme i en favor dels valors democràtics i dels drets humans.

La distinció a l’Amical de Mauthausen valora la tasca de l’entitat per preservar, divulgar i dignificar la memòria de les persones deportades i la seva defensa de la llibertat i dels drets humans.

Al Ple també s’ha llegit una declaració institucional en què l’Ajuntament de Barcelona s’adhereix a la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més i es compromet amb les tasques de sensibilització, divulgació i prevenció del feixisme i amb la recerca històrica dels deportats i deportades de la ciutat. També anuncia la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Amical de Mauthausen i Altres Camps per a l’impuls i el desenvolupament de les activitats de la xarxa Mai Més i del projecte Mauthausen-Buchenwald.

Totes aquestes accions s’emmarquen en el programa d’activitats per commemorar el 75è aniversari de l’alliberament dels camps nazis que la Regidoria de Memòria Democràtica ha preparat per a aquest any, tot i que de moment algunes activitats no es podran dur a terme a causa de la situació actual provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Etiquetes associades a la notícia