Es busca talent universitari internacional

El Barcelona Centre Universitari reforçarà el programa de captació d’estudiants i investigadors i investigadores internacionals a les universitats de Barcelona. L’acció s’emmarca en la mesura del Govern municipal “Barcelona, ciutat de talent”.

01/12/2020 16:35 h

Ajuntament de Barcelona

L’objectiu és potenciar la captació, l’acompanyament i l’assessorament del talent universitari internacional que aporta competitivitat, creativitat i capacitat d’innovació, a més de ser una de les claus per a l’atracció de nova inversió i de l’aterratge d’empreses estrangeres que generin nous llocs de treball de qualitat.

Aquesta col·laboració amb l’àmbit universitari se suma a la resta d’accions de la mesura “Barcelona, ciutat de talent” com ara el Pla de retorn per al talent jove autòcton, o l’obertura imminent de l’oficina d’atenció al talent internacional, el Barcelona International Welcome Desk.

També s’està treballant per establir nous mecanismes de col·laboració amb la resta d’administracions amb l’objectiu de reduir les barreres burocràtiques relacionades amb l’arribada del talent internacional: facilitar l’obtenció del NIE, dels visats i els permisos de treball o d’altres tràmits clau.

Què és el BCU?

El Barcelona Centre Universitari és un projecte de la Fundació Bosch i Gimpera (pertanyent a la Universitat de Barcelona), i en són membres totes les universitats de la ciutat. Va néixer l’any 1997 amb la missió de promocionar Barcelona i la seva àrea metropolitana com a centre universitari internacional.

El BCU ofereix serveis d’allotjament, acollida i acompanyament als i les estudiants, al professorat i als investigadors i investigadores que arriben cada any a les universitats i centres de recerca. Fins l’any 2019 ha allotjat una mitjana de 3.000 persones i ha assessorat més de 100.000 persones l’any.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades