La Zurich Marató Barcelona 2024 estrena el nou recorregut amb 20.000 corredors i corredores

La competició se celebrarà aquest diumenge, 10 de març, i tindrà com a punt de sortida el Passeig de Gràcia.

06/03/2024 15:21 h

Ajuntament de Barcelona

Aquest diumenge 20.000 corredors i corredores estrenaran el nou recorregut més cèntric, monumental, pla i ràpid, amb només 33 corbes, de la Zurich Marató Barcelona 2024.

Aquesta xifra de participació és la tercera millor en la història de la marató barcelonina, la millor d’aquesta dècada i també la més elevada de les darreres cinc edicions, quedant-se molt a prop del rècord de cursa aconseguit en 2016 amb 20.385 dorsals venuts.

A més, per a aquest 2024, el 57% dels i les participants seran internacionals, establint un nou rècord de participació estrangera de la gran festa del running a Barcelona, amb 107 nacionalitats diferents. Tanmateix, la Zurich Marató Barcelona repeteix un any més com una de les maratons amb més participació femenina del món, un 25%, és a dir, un de cada quatre participants serà dona, i també tindrà 6.693 corredores i corredors catalans.

Amb una reputació consolidada com una de les maratons més ràpides d’Espanya i Europa, els i les corredores d’elit s’apleguen per batre marques històriques en el nou circuit.

Els noms de Zeineba Yimer Worku i Marius Kimutai ressonen com a referents de velocitat en el món de la marató. Amb marques impressionants, aquestes figures han captivat el món de l’atletisme, i ara, una nova generació d’atletes d’elit s’esforçaran per superar-los.

En el quadre masculí, Marius Kimutai, l’atleta de Bahrain, retorna per defensar el seu títol i el rècord que va establir l’any passat. Amb un nou circuit que promet ser més ràpid, Kimutai es prepara per enfrontar-se als seus rivals.

Pel que fa al quadre femení, la competència promet ser ferotge. Degitu Azimeraw, de l’Etiòpia, emergeix com la favorita per batre el rècord establert per la seva compatriota. Amb rivals com Zinas Senbeta i Aurelia Kiptui, procedents d’altres maratons prestigioses.

Aquest nou recorregut promet possibilitats de temps més ràpids i un contingut d’atletes d’elit decidits a deixar el seu llegat.

La Zurich Marató Barcelona 2024 promet ser una festa del running sense precedents, consolidant la seva posició com una de les maratons més importants i atractives del calendari mundial amb un circuit renovat, una participació internacional rècord i un compromís continu amb la igualtat de gènere.

 Corre i gaudeix abans de la Zurich Marató Barcelona amb la Breakfast Run

Aquest cap de setmana no només es viurà l’energia de la Zurich Marató Barcelona 2024.  La Breakfast Run, la cursa més festiva i desenfadada del calendari, celebrarà una nova edició el dissabte 9 de març a partir de les 9.30 hores, el dia abans de la marató barcelonina. Un recorregut de 4 quilòmetres pels carrers de Barcelona, amb un ambient únic i ple d’energia.

La Breakfast Run és la millor manera de començar el cap de setmana de la Zurich Marató Barcelona i gaudir d’un matí ple d’esport, diversió i bon ambient.