Obres d’adequació als laterals de l’avinguda Diagonal i de la Gran Via

Durant el cap de setmana del 27 i 28 de gener i el 3 de febrer, hi haurà afectacions de la mobilitat per actuacions a la calçada i canvis en la senyalització vertical per modificar l’obligatorietat de girar a la dreta des dels laterals de l’avinguda Diagonal i la gran via de les Corts Catalanes, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat viària local.

26/01/2024 17:48 h

Ecologia Urbana

La modificació s’aplicarà a les dues calçades laterals de l’avinguda Diagonal, des del carrer d’Aragó fins a Francesc Macià, i a la calçada lateral de la Gran Via, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de les Glòries. La calçada del lateral de muntanya de la Gran Via, en aquest tram, continuarà essent de circulació exclusiva per al transport públic i vehicles autoritzats.

Aquestes calçades dels laterals, des de la incorporació dels carrils bici, tenen un únic carril de trànsit, i, per tant, no es preveu que aquesta mesura suposi un increment del volum de trànsit.

S’actuarà en nou cruïlles de la gran via de les Corts Catalanes, concretament, els encreuaments amb els carrers de Villarroel, Viladomat, Vilamarí, Lepant, Marina, Pau Claris, Nàpols, Muntaner i Balmes, i a les cruïlles de l’avinguda Diagonal amb via Augusta, Aribau, Muntaner i Roger de Llúria.

L’obligació de girar se seguirà mantenint en tres punts. Al lateral de mar de l’avinguda Diagonal cap al passeig de Gràcia, amb l’objectiu de garantir la seguretat viària en un punt on els vehicles del tronc central en sentit Besòs poden incorporar-se al central, i al lateral de mar de l’avinguda Diagonal. També es manté al lateral de mar de l’avinguda Diagonal cap al carrer de Pau Claris, per reduir l’aportació del trànsit a la zona d’obres, i al lateral de mar de la Gran Via cap a Bailèn, ja que el lateral de mar s’acaba en aquest punt per la configuració de la plaça de Tetuan.

Afectacions de la mobilitat per les obres d’adequació el cap de setmana del 27 i 28 de gener

Per tal d’aplicar aquests canvis, dissabte, 27 de gener, es faran actuacions als vials laterals del costat de mar de la Gran Via, amb afectacions a les cruïlles amb els carrers de Vilamarí, Viladomat i Villarroel.

Es reduirà algun carril de circulació en aquests carrers, però sempre mantenint la circulació en sentit mar. L’accés al lateral de mar de la Gran Via des dels carrers de Rocafort, Calàbria, Comte Borrell i Comte d’Urgell quedarà tallat.

També hi haurà afectacions al lateral de mar de la Gran Via amb els carrers de la Marina i Lepant. En el cas del carrer de la Marina les obres ocuparan el carril del costat del Llobregat en sentit muntanya. L’accés al lateral de mar de la Gran Via des del carrer de Sardenya quedarà tallat, i en el cas de Lepant no hi haurà afectacions de la circulació.

Diumenge, 28 de gener, les obres se centraran en el mateix lateral de mar de la Gran Via però als encreuaments amb els carrers de Pau Claris, Nàpols, Muntaner i Balmes. S’afectarà la cruïlla amb el carrer de Pau Claris i es tallarà l’accés (excepte els guals) des del tronc central de la Gran Via al passeig de Gràcia, amb l’obligació de continuar pel mateix tronc central. L’itinerari alternatiu serà pels carrers de Roger de Llúria, Diputació i Pau Claris, per incorporar-se de nou al lateral de la Gran Via. No hi haurà afectacions del carril bici.

També hi haurà afectacions a la cruïlla amb el carrer de Muntaner i es tallarà el lateral de mar de la Gran Via amb el carrer de Villarroel, on s’obligarà a girar en sentit mar (excepte els guals de la zona), i amb el carrer de Casanova.

Així mateix, s’afectarà la cruïlla amb el carrer de Nàpols, i es tallarà l’accés des del tronc central de la Gran Via al carrer Roger de Flor, amb l’obligació de continuar pel tronc central, oferint com a itinerari alternatiu el desviament pels carrers de Sicília, Diputació i Nàpols, per agafar el lateral de la Gran Via.

Finalment, hi haurà afectacions a la cruïlla amb Balmes, i també es tallarà el lateral de mar de la Gran Via a l’altura de la plaça de la Universitat i s’obligarà a fer el gir en sentit mar.

Afectacions als laterals de l’avinguda Diagonal el dissabte 3 de febrer 

Durant aquesta jornada hi haurà afectacions al lateral del costat de muntanya de l’avinguda Diagonal a l’encreuament amb la via Augusta. Es farà un tall a la plaça del Cinc d’Oros, que no permetrà accedir al vial de muntanya de la Diagonal, i els vehicles es desviaran pel passeig de Gràcia.

També hi haurà talls als carrers de Tuset, Villarroel, Casanova, Bruc i Girona, que impediran accedir al vial del lateral de muntanya de la Diagonal, a causa de les afectacions a les cruïlles amb els carrers d’Aribau, Muntaner i Roger de Llúria.

Etiquetes associades a la notícia