Recomanacions de mobilitat per al concert de Joaquín Sabina i el partit FC Barcelona - Sevilla FC

Divendres, 29 de setembre, a les 21.00 hores, coincidiran a l’Anella Olímpica el concert de Joaquín Sabina, al Palau Sant Jordi i l’Estadi, i el partit entre el FC Barcelona i el Sevilla FC, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. A causa de la gran afluència de persones que es preveu, s’ha activat un pla de mobilitat per facilitar els desplaçaments, que inclou una sèrie de recomanacions per als assistents a ambdós esdeveniments.

27/09/2023 15:38 h

Ajuntament de Barcelona

Com es pot arribar a l’Anella Olímpica divendres, 29 de setembre?

Es recomana desplaçar-se en transport públic, a peu o en bicicleta. Amb l’aplicació mòbil Smou es pot planificar la ruta amb diferents opcions de mobilitat.

Transport públic

  • Servei gratuït d’autobús llançadora per a totes les persones que tinguin entrada per al concert o per al partit de futbol, amb dos punts de sortida: l’av. Reina Maria Cristina i l’aparcament de Fira 2. Horari: des de les 19.00 hores fins a una hora i mitja després que s’acabi el partit.
  • Reforç de la línia regular d’autobús 150, de 18.30 a 21.00 hores.
  • Reforç del funicular de Montjuïc, amb més freqüència de pas des de les 19.00 hores fins a dues hores després que s’acabi el partit.
  • Reforç del servei de metro i de les línies d’FGC amb connexions als entorns de la plaça d’Espanya. Es pot planificar el recorregut a tmb.cat.
  • Servei regular dels autobusos de TMB que arriben fins a la plaça d’Espanya (D20, D40, H12, H16, V7, 13, 23, 46, 52, 65, 79, 91, 109, 150 i 165) i el passeig de la Zona Franca (H16, V3,  V5, 23, 109 i 125). També es podrà accedir a l’Anella Olímpica amb taxi.

A peu

L’itinerari principal és des de la plaça d’Espanya per l’avinguda de la Reina Maria Cristina (les escales mecàniques estaran habilitades en ambdós sentits). També es pot arribar a l’Anella Olímpica pel carrer del Foc o, en cas de pujar en funicular, per l’avinguda de Miramar.

En bicicleta

També es pot accedir a l’Anella Olímpica en bicicleta, utilitzant els actuals itineraris a la calçada. Els ciclistes podran accedir a la muntanya sense restriccions, fins al perímetre de seguretat.

Es pot arribar a l’Anella Olímpica en vehicle privat?

El vehicle privat és l’opció menys recomanable, ja que hi haurà restriccions del trànsit als entorns més propers de l’Anella Olímpica des de les 16.00 hores. Les persones que es desplacin en moto fins a la plaça d’Espanya disposaran de 3.500 estacionaments, situats als entorns dels carrers del Doctor Font i Quer, Can Valero i Tarongers i el passeig del Migdia.

Per estacionar cotxes a les places d’aparcament del Palau Sant Jordi cal haver reservat l’espai amb antelació. Només s’hi podrà accedir presentant l’acreditació corresponent. De manera alternativa, divendres, de 19.00 a 23.59 hores, Fira 2 també habilitarà el seu aparcament amb una tarifa base, i es pot arribar fins a l’Estadi Olímpic o el Palau Sant Jordi a peu o en autobús.

Quines afectacions de la mobilitat es produiran als entorns de Montjuïc?

A partir de les 16.00 hores es restringirà l’accés en vehicle privat en gran part del parc de Montjuïc. No es podrà circular pels punts més propers a l’Estadi Olímpic, i caldrà acreditació per accedir a la zona de l’Anella Olímpica.