Barcelona Activa aposta per la contractació directa amb les empreses

Fomentar l’ocupació i la contractació és l’objectiu dels programes de contractació directa de Barcelona Activa, que durant l’any 2022 han permès a més de 1.500 persones aconseguir feina, gràcies sobretot a les jornades de reclutament. La majoria de les contractacions, una tercera part de les quals han estat indefinides, han estat a persones de més de 45 anys.

01/01/2023 11:13 h

Ajuntament de Barcelona

Més de dues-centes empreses han participat en “Marketplaces de talent”, les jornades de reclutament organitzades per Barcelona Activa. En aquests casos el primer contacte entre la persona candidata i l’empresa és l’entrevista de feina, i les persones que s’hi presenten tenen l’acompanyament de l’agència. Algunes de les empreses contractants han estat El Corte Inglés, Carrefour, Decathlon, Sorigué, Starbucks, Costa Cruceros, Leroy Merlin, Tibidabo-BSM o QuironSalud.

Pel volum de persones contractades, els esdeveniments de reclutament més destacats d’aquest 2022 han estat els que van tenir lloc en el marc de la Fira d’Ocupació de Carrefour, on es van contractar 200 persones. A més, s’han assolit 160 contractacions més a les empreses Sorigué, Urbaser, FCC Medio Ambiente i Valoriza per donar cobertura als serveis de recollida de residus municipals i la neteja de l’espai públic.

La majoria de les persones contractades tenen més de 45 anys. Les dones representen el 47% del total. La meitat de les persones contractades tenen estudis secundaris i un terç de les noves contractacions han estat indefinides.

Al marge d’aquestes jornades, la borsa de treball de Barcelona Activa ha propiciat més contractacions, incloses les 230 mitjançant convenis de pràctiques, i el programa Crea Feina Plus d’enguany ha facilitat 270 contractacions a persones que es trobaven en risc d’exclusió social o en situació d’atur de llarga durada.

Etiquetes associades a la notícia