Crea Feina Plus: ajuts de fins a 8.000 euros per fomentar la contractació

Amb la intenció d’incentivar l’ocupació i millorar la integració de les persones que tenen més dificultat d’inserció al mercat laboral, el programa Crea Feina Plus, que es va posar en marxa durant la pandèmia, obre una nova convocatòria de subvencions i ofereix ajuts de fins a 8.000 euros a les empreses que contractin nou personal.

10/04/2023 11:48 h

Ajuntament de Barcelona

Mitjançant aquest programa, el consistori destinarà dos milions d’euros a incentivar la contractació de prop de tres-centes persones que actualment es troben en situació d’atur, sobretot, les que tenen més dificultat d’inserció al mercat de treball, com el jovent, les dones, les persones de més de 45 anys, les persones aturades de llarga durada i les que es troben en situació de risc social.

En el programa tenen un interès especial les empreses que desenvolupen l’activitat en sectors estratègics, que generen ocupació de qualitat i estan vinculats a la indústria 4.0, com el de les indústries creatives, l’economia verda i circular, el biològic i de la salut i el de la logística, entre d’altres.

Les empreses que contractin persones en risc d’exclusió amb contracte indefinit o no inferior a sis mesos rebran fins a 8.000 euros per a cada contractació de jornada completa o entre 2.000 i 6.000 euros si la jornada és parcial.

En cas de contractes indefinits a persones joves, de més de 45 anys o dones, l’empresa rebrà 5.000 euros, sempre que el contracte sigui a jornada completa. Si la persona es trobava en atur de llarga durada i és contractada de manera indefinida i a jornada completa, l’empresa percebrà 6.000 euros.

El Crea Feina Plus és un programa que incentiva la contractació estable i prioritza les jornades completes. Cada empresa podrà rebre un màxim de deu subvencions. El termini de presentació de sol·licituds és del 10 de maig al 3 de novembre de 2023.

Més de 1.200 contractacions estables

Creat per Barcelona Activa durant la pandèmia, Crea Feina Plus ha fet possible que 869 empreses contractin 1.212 persones, amb una partida pressupostària de 7 milions d’euros.

De les més de 1.200 persones contractades, el 55% són dones, un terç són joves de menys de 30 anys i més de la meitat tenen un nivell d’estudis bàsic.

Pel que fa les empreses beneficiàries, pertanyen, principalment, als sectors de l’hoteleria, l’oci i la restauració, el comerç, els serveis a les empreses i les TIC.

Etiquetes associades a la notícia