Més dies festius d’obertura comercial, i a més zones

S’ha arribat a un acord per ampliar la delimitació i els dies d’obertura comercial de la zona de gran afluència turística (ZGAT) a la ciutat. Els comerços podran obrir diumenges i festius, de 12.00 a 20.00 hores, entre el 15 de maig i el 15 de setembre, fins al 31 de desembre de 2025, quan caldrà aprovar una nova regulació. En el cas dels locals de menys de 300 metres quadrats, tenen llibertat per obrir.

18/02/2022 17:11 h

Ajuntament de Barcelona

El nou acord proposa ampliar la zona turística d’obertura comercial respecte a la regulació actual, ja que inclou les zones 1 i 2 del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), i les àrees que abastarà són les següents:

  • Ciutat Vella: el Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera i la Barceloneta.
  • Eixample: la Nova Esquerra de l’Eixample, l’Antiga Esquerra de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, la Sagrada Família, el Fort Pienc i Sant Antoni.
  • Sants-Montjuïc: Sants, Hostafrancs, el Poble-sec i la Font de la Guatlla.
  • Les Corts: les Corts.
  • Sarrià – Sant Gervasi: Sant Gervasi – Galvany i part dels barris del Putxet i el Farró.
  • Gràcia: la Vila de Gràcia, part dels barris de la Salut, el Camp d’en Grassot i Gràcia Nova i Vallcarca i els Penitents.
  • Horta-Guinardó: part del Baix Guinardó.
  • Sant Martí: la Vila Olímpica del Poblenou, el Poblenou i part dels barris del Parc i la Llacuna del Poblenou i Diagonal Mar i el Fòrum Marítim del Poblenou.

A més, aquesta regulació ha de donar garanties de contractació, i Barcelona Activa serà l’ens encarregat de fer-ne el seguiment per garantir-ho.

A banda d’aquests dies, el comerç de tota la ciutat pot obrir deu dies festius. Per a l’any 2022, els dies festius d’obertura comercial són el 2 i el 9 de gener, el 6 de juny, el 15 d’agost, el 26 de setembre, el 27 de novembre i el 4, el 8, l’11 i el 18 de desembre.

L’acord està avalat per la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta, PIMEC Comerç, Foment del Treball, l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) i la UGT, i té el vist i plau del Govern municipal. Se signarà dilluns, 21 de febrer, i se sotmetrà a votació al Ple municipal del 25 de febrer per elevar-lo a la Direcció de Comerç de la Generalitat de Catalunya, que és l’òrgan competent per regular aquesta qüestió.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia