Un dia per celebrar Europa

La celebració del Dia d’Europa, el 9 de maig, s’estendrà del 8 de maig al 9 de juny per la coincidència de l’efemèride amb l’any d’eleccions al Parlament Europeu i el 75è aniversari del Consell d’Europa. Institucions i el moviment europeu ciutadà han definit un programa d’activitats que inclou una cinquantena d’actes culturals, jornades, tallers, debats i exposicions.

03/05/2024 15:21 h

Ajuntament de Barcelona

El Dia d’Europa se celebra el 9 de maig en commemoració de la Declaració Schuman, que simbolitza el compromís amb la integració europea i la pau a través de la cooperació.

Més de quaranta entitats i institucions han organitzat activitats per a tots els públics, des d’infants i joves fins a especialistes en el debat polític. Totes les activitats tenen com a denominador comú la formació i la cultura d’acord amb els valors europeus de democràcia, integració i diàleg.

El vespre del 8 de maig s’il·luminaran de blau l’Ajuntament i les seus de Districte, així com fins a una vintena d’espais i edificis emblemàtics de la ciutat com ara l’Arc de Triomf, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, les Tres Creus del Park Güell, la Torre Glòries, l’Edifici Vela o la Torre Telefònica. Al parc de l’Estació del Nord alumnes de secundària de diverses escoles de la ciutat desplegaran una gran bandera europea.

Un espai del parc de l’Estació del Nord es transformarà en un gran cafè típic de l’Europa de la primera meitat del segle XX, per reivindicar els bars i cafès com a elements de la cultura de la socialització europea. El vespre del 9 de maig s’hi oferirà un concert amb actuacions de Suu, Loverman, la guitarrista portuguesa Marta Pereira da Costa i una sessió del DJ Mauro Licci.

En una vintena de biblioteques municipals tindrà lloc el cicle “Li deien Kalòpsia”, una sèrie d’espectacles destinats al públic infantil i familiar durant el mes de maig i fins a mitjan juny.

El 9 de juny, dia de les eleccions al Parlament Europeu, la Fundació Catalunya Europa organitza un seguiment exhaustiu de la jornada electoral que s’amenitzarà amb música.

A més de l’Ajuntament, participen en la iniciativa el Consell Català del Moviment Europeu, la Fundació Catalunya Europa, la representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Podeu consultar tot el programa d’activitats en aquest web.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia