A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

El Pacte del temps recorre els deu districtes

La Casa Elizalde, a l’Eixample, és la primera seu de l’exposició itinerant sobre el Pacte del temps de Barcelona, la iniciativa de ciutat que aposta pel temps com un dret de la ciutadania per tal d’aconseguir una organització dels dies més saludable, igualitària i eficient. L’exposició mostra d’una manera visual i gràfica experiències i bones pràctiques per a cadascun dels diferents eixos d’actuació del pacte. Serà el preludi de la 43a edició del Congrés Internacional de la IATUR, que se celebrarà a la ciutat del 27 al 29 d’octubre.

17/06/2021 17:14 h

Ajuntament de Barcelona

L’exposició arribarà a tots els districtes de la ciutat durant els mesos de juny a octubre i acabarà al Centre Cívic Tomasa Cuevas, al districte de les Corts. L’exposició dona a conèixer les recomanacions que es proposen i els beneficis que s’obtindrien amb l’aplicació del pacte, com, per exemple, un clima laboral millor, un increment del benestar personal, més qualitat del son i prevenció de malalties, entre d’altres.

També mostra l’impacte de les polítiques del temps en les persones i les desigualtats existents entre dones i homes en els usos del temps, i alerta dels perills com l’ús abusiu de les pantalles en la salut emocional dels adolescents o la mala gestió de la mobilitat laboral.

Com a complement de l’exposició itinerant, cada districte presentarà una xerrada taller amb la col·laboració de les entitats de proximitat. A més, a la seu de cada districte hi haurà la bústia “Tens un minut?”, perquè la ciutadania pugui fer suggeriments sobre els horaris. Els resultats d’aquestes aportacions es faran públics durant la Setmana dels Horaris, a finals d’octubre del 2021.

Un pacte per treballar i viure millor

El Pacte del temps implica entitats, empreses i serveis públics de la ciutat, i incorpora la mirada i els reptes de l’Agenda 2030. Es basa en set eixos:

  • l’educació
  • la salut
  • les cures
  • la participació
  • el treball
  • els serveis a la ciutat
  • la mobilitat i les tecnologies de la informació i la comunicació

Els objectius que persegueix el pacte són l’harmonització dels horaris, les organitzacions més eficients, una nova gestió del temps de treball, la igualtat entre dones i homes, l’ús de les TIC i l’emergència climàtica, a més de l’adequació a la nova situació originada arran de la pandèmia.

La crisi sanitària ha impulsat una nova organització i gestió del temps de treball que ha esdevingut una oportunitat per assolir uns horaris i hàbits més saludables i també més equitatius.

Barcelona, capital mundial en polítiques de temps

La 43a edició del Congrés Internacional de la IATUR 2021 convertirà la ciutat en capital mundial en polítiques de temps, per intercanviar idees i bones pràctiques i recollir les darreres novetats en recerca sobre l’ús del temps. Des del Pacte del temps de Barcelona es portaran a terme diverses activitats per tal de donar-lo a conèixer i buscar complicitats amb la ciutadania i les entitats.

Etiquetes associades a la notícia