En marxa una campanya municipal de conscienciació de seguretat viària

L’objectiu de la Guàrdia Urbana és sensibilitzar la ciutadania que les infraccions i distraccions tenen conseqüències negatives i greus, amb independència de qui les cometi: vianants i persones que condueixen els diferents tipus de vehicles.

24/02/2021 13:00 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa avui una campanya de comunicació per tal de conscienciar la ciutadania i apel·lar a la responsabilitat individual a l’hora d’evitar sinistres de trànsit. I es parla de sinistres de trànsit (i no pas d’accidents) perquè en la majoria de casos els sinistres són fruit d’infraccions personals i evitables.

Es tracta d’una campanya audiovisual de sensibilització sobre les causes principals dels sinistres a la ciutat de Barcelona i les conseqüències (personals i familiars) que tenen. Per fer-la, la Guàrdia Urbana ha seleccionat casos reals de sinistres ocorreguts a la ciutat (sense víctimes mortals), per tal d’exemplificar actituds evitables que van acabar provocant un sinistre.

El resultat ha estat una sèrie de càpsules audiovisuals que recullen els tipus de sinistres més freqüents i que es difondran a partir d’avui i de manera consecutiva als canals digitals municipals. Les associacions de víctimes de trànsit STOP Accidents i P(A)T han participat en un dels vídeos, de caràcter testimonial, per donar suport a la campanya.

Aquests vídeos actuaran com a complement de les accions pedagògiques i de sensibilització quotidianes de la Guàrdia Urbana, com són les sessions formatives als treballadors i treballadores d’empreses que es desplacen per la ciutat, els tallers a les escoles de Barcelona o les campanyes de consells per a la gent gran.

La campanya s’ha estrenat amb la presentació del balanç de sinistralitat de l’any 2020. L’any passat la Guàrdia Urbana va intervenir en 5.715 sinistres amb víctimes a la ciutat, un 38,26% menys que l’any passat (cal tenir presents les restriccions que van afectar la mobilitat de persones i vehicles en el marc de l’estat d’alarma). Un total de 14 persones van perdre la vida en sinistres de trànsit i 141 van resultar ferides greus.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades