Barcelona, seu del congrés de transport públic més important del món

El 4 de juny comença el Global Public Transport Summit, el congrés de transport públic més important del món, que enguany té lloc a Barcelona i que durant quatre dies reunirà més de 2.500 participants i 15.000 visitants d’arreu del món.

30/05/2023 18:11 h

Ajuntament de Barcelona

Entre les activitats de l’extens programa del Global Public Transport Summit, l’Ajuntament oferirà la possibilitat de fer una visita tècnica al Centre de Serveis Municipals, l’espai des d’on se supervisa la mobilitat de la ciutat i es gestionen les incidències urgents a l’espai públic que impliquin l’activació de serveis i el suport i comunicació d’emergències de ciutat.

El congrés, que tindrà lloc al recinte de la Gran Via de Fira de Barcelona entre el 4 i el 7 de juny, l’organitza la Unió Internacional del Transport Públic (UITP), estarà dedicat a la mobilitat sostenible i tindrà 335 estands, on es podran conèixer les últimes innovacions, solucions i productes relacionats amb el transport públic i la mobilitat sostenible.

Els tres principals operadors de transport públic locals, FGC, TMB i Renfe, tindran un estand conjunt amb el lema “We move Barcelona. We move Catalonia”, on es duran a terme ponències i taules rodones sobre sostenibilitat, innovació, eficiència energètica, accessibilitat i patrimoni ferroviari.

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona també hi tindrà presència com a expositor, amb un estand amb el lema “Barcelona’s transportation made easy”, i com a patrocinador de la recepció de benvinguda. Per la seva part, l’empresa pública BSM tindrà un estand en el qual, amb el lema “Creating your future mobility”, explicarà com contribueix a promoure la nova mobilitat a Barcelona a través de serveis com Bicing, Endolla, la Xarxa d’Aparcaments BSM i aplicacions tecnològiques com SMOU i SPRO.