Reallotjades 47 famílies de les Cases Barates del Bon Pastor

Nova fase de reallotjament de les Cases Barates del Bon Pastor amb el trasllat de 47 famílies, que estrenen habitatges públics en dos dels edificis que formen part del procés de remodelació del barri. Es tracta de la quarta fase del projecte de transformació que porta a terme l’Institut Municipal de l'Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) des de fa 16 anys i que està previst que s’acabi en les properes setmanes amb el reallotjament de les darreres 44 famílies.

17/01/2022 12:30 h

Ajuntament de Barcelona

Els nous habitatges se situen en dos edificis dels carrers de Claramunt, Salomó i Novelles del barri del Bon Pastor, i les famílies que s’hi han traslladat han pogut triar entre continuar sent propietàries d’un habitatge de protecció oficial o ser llogateres de l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació.

El projecte de remodelació s’acosta a la fi

La remodelació del barri consta de cinc fases, quatre de les quals ja s’han completat. La primera fase va acabar l’any 2006, quan es van lliurar els primers 152 nous pisos; la segona es va completar l’any 2010, amb l’entrega de 190 pisos més, i els 167 habitatges de la tercera fase es van lliurar el març del 2017.

La quarta fase sumarà 244 pisos nous, ja que, a més dels edificis G1 i H1, també hi ha previstos els edificis I1, al carrer de Sant Adrià, amb 54 pisos i 55 aparcaments, H3, entre els carrers de Salomó i Novelles, amb 50 habitatges i 90 aparcaments, i G2, entre els carrers de Biosca i Salomó, amb 60 habitatges i 87 places d’aparcament. Posteriorment es desenvoluparà una cinquena fase d’habitatge públic, que inclou 4 edificis més.

Per tant, al barri del Bon Pastor s’hauran construït un total de 754 pisos de diferents tipus per als afectats urbanístics.

El veïnat de les antigues Cases Barates ha participat activament en la definició del pla de remodelació del barri a través de la Comissió de Seguiment d’Afectats i Afectades, que des del 1998 ha actuat com a interlocutora amb les administracions.

La construcció dels habitatges d’aquesta quarta fase va acompanyada de la urbanització de tot l’espai públic dels entorns, que ha estat definit amb la participació de les entitats del barri. Es tracta de 21.000 metres quadrats d’espai públic, amb molt més verd urbà, jocs infantils i àrees d’estada.

 

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades