Terra i Gust: degustacions i activitats per a una gastronomia sostenible a la Mercè 2025

La trobada entre entitats, productors, restaurants i ciutadania promou l’alimentació saludable, local i respectuosa amb el planeta en el marc de la festa major de la Mercè.

01/08/2025 10:14 h

 

Del 26 al 28 de setembre, el Parc de la Ciutadella tornarà a ser l’escenari de Terra i Gust, la festa de l’alimentació sostenible que forma part de les festes de la Mercè. Aquesta cinquena edició es consolida com a una cita imprescindible tant per als professionals que promouen una gastronomia compromesa amb el territori i el medi ambient com per a les persones que aposten per aquest model de consum transformador.

En l’entorn d’un dels parcs més grans de la ciutat, es podrà gaudir de propostes gastronòmiques d’alta qualitat i un programa d’activitats per a tots els públics, amb tallers, demostracions culinàries i espectacles.

Organitzat per l’Ajuntament de Barcelona, Terra i Gust busca s’emmarca en l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, un acord consensuat entre tots els agents locals que formen part de la cadena alimentària.

Cuina tradicional i innovadora amb productes sostenibles

Els visitants podran passejar pels diferents estands i tastar una trentena de plats elaborats per una selecció de restaurants de la ciutat i de l’àrea metropolitana, que aposten per productes ecològics, de proximitat i de temporada. En aquesta edició, l’oferta culinària inclou des de cuina tradicional catalana reinventada fins a propostes innovadores amb inspiracions locals i internacionals.

Així, hi haurà opcions per a tots els gustos. Des de plats vegans fins a carns de producció ecològica i receptes internacionals amb ingredients locals. Alguns exemples en són els arrossos DOP del Delta de l’Ebre amb verdures ecològiques, els fideus a la cassola Mar i Muntanya, els dumplings amb carn de porc Ral d’Avinyó criat de forma sostenible o els brioixos de pollastre de corral amb kimtxi i maionesa a l’estil coreà.

Activitats per repensar el que mengem

A més de menjar, Terra i Gust ofereix un ampli ventall d’activitats per a totes les edats amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els hàbits alimentaris i el seu impacte social i ambiental. Tallers, xerrades, espectacles infantils i demostracions de cuina ompliran els tres dies de festa.

Els infants podran participar en activitats com els jocs cooperatius per reduir el malbaratament alimentari, un taller per conèixer les plantes aromàtiques de casa nostra i un altre per crear un hort vertical. Per als adults, s’han programat xerrades, debats i tallers sobre sobirania alimentària, el consum de peix de proximitat o el malbaratament alimentari i el residu zero.

Així, Terra i Gust continua apostant per fer visible el vincle entre el que mengem i el futur del planeta i s’ha convertit, amb cinc edicions a l’esquena, en molt més que un espai de menjar: és un punt de trobada ciutadana per repensar el nostre model alimentari i construir, entre tots i totes, una ciutat més saludable i compromesa.

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia