Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible
Divendres 26 de SetembreDe 18:00 a 22:30 h
Dissabte 27 i diumenge 28De 12:00 a 22:30 h
Parc de la Ciutadella
Tastets, showcookings, tallers, concerts… La 5a edició de la festa ens convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més responsable. És també un espai on donar a conèixer aspectes clau per construir un futur més sostenible, amb condicions més justes per a la pagesia i el foment del producte de proximitat, tot això en benefici de les persones, dels territoris i del planeta.
En aquesta edició, on té especial protagonisme temes com el malbaratament alimentari, també cal destacar que Terra i Gust incorpora activitats dins de la programació del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció atorgada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) que destaca la riquesa del patrimoni agroalimentari i culinari català.
Us convidem a gaudir-ne al parc de la Ciutadella. Tota una experiència per als sentits!
Activitats
A l’espai d’activitats hi haurà tallers per a tota la família, exposicions i xerrades per descobrir el món de la gastronomia i la sostenibilitat amb una mirada més respectuosa amb el planeta i amb qui produeix els aliments que consumim, incidint en les problemàtiques presents.
Divendres
26 de Setembre
-
ShowcookingDe 18.00 a 19.00 h
Pastisseria de temporada i de proximitat amb el restaurant Glug
La cuinera Beatrice Casella, coguanyadora del premi Millor Cuinera de l'any 2024, ens presenta les seves postres creatives de proximitat i de temporada.
Entitat: Beatrice Casella, pastissera del restaurant Glug
-
JocDe 18.00 a 20.00 h
Pa sense tomàquet: El viatge amb ingredients
Capbussa't en una cuina d'aprofitament i proximitat vinculada als barris pesquers i la llotja mentre reflexionem sobre el saber popular.
Entitat: Cuinant cultures
-
JocDe 18.00 a 20.00 h
Jocs cooperatius per l’aprofitament alimentari
Espai de joc sobre alimentació sostenible i aprofitament alimentari. Juga amb amics o família a adaptacions de clàssics com Twister, Memory, el joc de l’oca o descobreix un nou joc de taula, l’Aprofita’m.
Entitat: Fundació Espigoladors
-
ShowcookingDe 19.30 a 20.30 h
Homenatge a Josep Lladonosa, referent de la cuina catalana
Homenatge al cuiner, formador, historiador i divulgador, Josep Lladonosa és una figura cabdal de la gastronomia catalana. Showcooking amb els guanyadors del Premis Lladonosa 2025, que premien al talent jove de cuina i de sala.
Entitat: Josep Lladonosa - Guanyadors dels Premis Lladonosa 2025
Dissabte
27 de Setembre
-
TallerDe 12.00 a 14.30 h
El consum responsable del peix i la pesca de proximitat
Experiència marinera única en què els infants descobriran el món de la pesca, les espècies del nostre mar i la importància de consumir peix de manera sostenible, tot jugant i aprenent com a autèntics pescadors!
Entitat: Centre de la Platja
-
TallerDe 12.00 a 14.30 h
Fem un petit hort vertical
Fes el teu petit hort vertical amb materials reutilitzats, mentre aprenem com l'agricultura ecològica, local i de temporada ens ajuda a tenir una alimentació més sostenible.
Entitat: Taller d'oficis
-
Programa de ràdioDe 12.30 a 13.00 h
L'arca de Nogué
El cuiner Pep Nogué dedicarà la secció “L’arca de Nogué”, del programa El suplement, de Catalunya Ràdio, a Terra i Gust, la festa de l'alimentació sostenible.
Entitat: Catalunya Ràdio
-
Xerrada i showcookingDe 13.30 a 14.30 h
Dieta mediterrània i emergència climàtica
Showcooking amb estudiants del CETT i la Fundació Dieta Mediterrània, per refermar els valors de la nostra tradició culinària i el seu paper clau en la promoció d’una alimentació més saludable i sostenible.
Entitat: CETT - Fundació Dieta Mediterrània
-
Xerrada i showcookingDe 15.00 a 16.00 h
Cuina ètnica de proximitat amb el restaurant Albè i Bolet Ben Fet
Albè, restaurant adherit al projecte “Agermanament de la restauració i la pagesia” (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona), ens explica la relació amb un dels productors catalans més sostenibles.
Entitat: Albè i Bolet Ben Fet
-
Xerrada i showcookingDe 16.30 a 17.30 h
Collit i cuinat: eixarcolant i Adriana Carcelén
Un grup d’experts en plantes autòctones i comestibles comparteix el seu coneixement sobre les espècies que podem trobar a l'entorn urbà mentre la xef Adriana Carcelén ens ensenya com cuinar-les.
Entitat: Col·lectiu Eixarcolant - Rasoterra Restaurant
-
EspectacleDe 16.30 a 18.00 h
Espectacle l'Ecopagès
Un espectacle d'humor fresc, enginyós i ple de sabor que canviarà la vostra percepció sobre l'agricultura ecològica.
Entitat: Associació Vida Sana
-
Activitat itinerantDe 16.30 a 18.00 h
La Pagesa
Vine a conèixer com fer un bon aprofitament dels aliments de la mà de la Pagesa Roser.
Entitat: Trivium gestió cultural
-
ShowcookingDe 17.30 a 18.30 h
Mercats de Forquilla, showcooking amb el restaurant Casa Amàlia
Nova sessió del cicle Mercats de Forquilla, on tradició i proximitat es fusionen per crear receptes casolanes amb un toc innovador de cuina catalana.
Entitat: Casa Amàlia - Ajuntament de Barcelona
-
TallerDe 18.00 a 20.00 h
Cuina saludable, residu zero
Un taller en el qual s’ensenyarà com preparar receptes saludables amb la generació mínima de residus. Mentre s’elaboren les receptes, s'oferiran recomanacions i trucs per evitar llençar el menjar, aprofitant i no malbaratant.
Entitat: La Igualitària
-
TallerDe 18.00 a 20.00 h
Fem olivada
Preparem un paté vegetal amb olives, ametlles i herbes del Mediterrani tot descobrint les virtuts i propietats d'aquests ingredients.
Entitat: L’Aresta SCCL
-
TallerDe 19.00 a 20.00 h
Tast de cerveses artesanes
Amb el guiatge d'un dels cervesers artesans de Terra i Gust, podrem tastar i entendre cerveses elaborades amb llevats de proximitat en què el temps i l’entorn són els ingredients més importants.
Entitat: Barcelona Beer Festival
Diumenge
28 de Setembre
-
GimcanaDe 12.00 a 14.30 h
Pensa com menges
Gimcana per descobrir l'origen dels aliments i aprendre a identificar com s’han cultivat i qui els produeix.
Entitat: Associació Coordinadora Mercats de Pagès de Barcelona
-
JocDe 12.00 a 14.30 h
Aquí sí que podem jugar amb el menjar!
Vine a jugar amb la teva canalla, o sense! Farem un tast multisensorial i uns jocs divertits per continuar aprenent sobre l’alimentació sostenible.
Entitat: La cuina que canta
-
ShowcookingDe 13.00 a 14.30 h
Restaurant d'estrella i bones pràctiques, amb Víctor Quintillà
Víctor Quintillà lidera Lluerna, restaurant amb estrella Michelin i sol Repsol, i ens explica les pràctiques sostenibles que els han ajudat a obtenir l’estrella verda Michelin.
Entitat: Lluerna Restaurant
-
TallerDe 14.30 a 16.30 h
Tast de cerveses artesanes
Amb el guiatge d'un dels cervesers artesans de Terra i Gust, podrem tastar i entendre cerveses elaborades amb llevats de proximitat en què el temps i l’entorn són els ingredients més importants.
Entitat: Barcelona Beer Festival
-
ShowcookingDe 16.30 a 17.30 h
Proteïnes vegetals: el futur de l'alimentació ja és aquí
Reduir la proteïna d'origen animal amb els llegums és una alternativa per combatre el caos climàtic. Pere Carrió, millor restaurant sostenible 2021, en parla i els cuina en aquest taller.
Entitat: Cinc Solució Vegetal - Menjadors Escolars
-
EspectacleDe 16.30 a 18.00 h
Espectacle La bleda
Mai no havia estat tan divertit anar al mercat! La mestressa MassoBleda ens obrirà un món de receptes, rialles, cançons i endevinalles amb les fruites i verdures del mercat.
Entitat: Institut de Mercats
-
TallerDe 16.30 a 20.00 h
Saquets aromàtics
Fes el teu propi saquet d'olor amb herbes remeieres per gaudir de les seves propietats medicinals a través de l'olfacte o per aromatitzar espais.
Entitat: La Recolectora
-
Presentació de llibreDe 17.45 a 18.45 h
Presentació del llibre Un país a la cassola, de Pep Salsetes
En col·laboració amb la Setmana del Llibre en Català, es presentarà el darrer llibre de Pep Salsetes, cuiner, pagès, 'guardià de llavors' i escriptor de gastronomia català.
Entitat: Setmana del Llibre en Català - Pol·len Edicions
-
TallerDe 18.00 a 20.00 h
Taller d'infusions i herbes
Vine a jugar i identificar les plantes a través de l’olfacte, el tacte i la vista. Accessible, familiar i per a tothom.
Entitat: ZeroWaste BCN
-
ShowcookingDe 19.00 a 20.00 h
Presentació de "La recepta verda", amb Carlota Claver i Sergi de Meià
Presentació de la iniciativa per ajudar a reduir, transformar i sistematitzar el malbaratament alimentari a les cuines dels restaurants de Catalunya. Carlota Claver i Sergi de Meià cuinaran i parlaran sobre la iniciativa.
Entitat: Fundació Coma de Meià - La Gormanda Restaurant
Concerts
A més, la música també serà protagonista amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a la tarda i ritmes més potents que ens faran ballar al vespre.
-
26
22:30 hConcert de Son de Madera (Mèxic)
El grup cultiva la música, el cant, el zapateado i la poesia jarocha com una tradició en moviment i transformació continus.
-
27
13:00 hJuan Andrés Ospina (Colòmbia - BCN)
Versàtil i amb una trajectòria internacional que explora diferents gèneres i en diversos contextos musicals, el músic colombià ha treballat amb artistes reconeguts com Bobby McFerrin o Paquito D’Rivera.
-
27
22:30 hKokoshca (Pamplona)
El quartet navarrès, amb Iñaki López, Amaia Tirapu, Iñigo Andión i Álex López, presentarà La juventud, amb una producció crua i vibrant. El repertori inclou un cançoner sòlid i emocionalment contagiós de l'indie en castellà.
-
28
13:00 hRíoghnach Connolly & Honeyfeet (Manchester)
Representant la ciutat convidada de la Mercè 2025, aquesta banda porta a l’escenari la seva emblemàtica barreja de soul protesta, folk retorçat, deep groove i alegre abandonament.
-
28
19:30 hSehar Gul Khan (Pakistan)
Nascuda al Pakistan i d'ascendència asiàtica, Sehar combina components clàssics amb mètodes de producció d'avantguarda. Una instrumentació rica, ritmes complexos i veus imponents que desperten admiració i sorpresa.
Restauració
A l’espai de restauració hi haurà un ampli ventall de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada de diferents establiments gastronòmics de proximitat. El preu dels platets és de 5 euros i el de les begudes de 2,5 euros.
Enguany Manchester és la ciutat convidada de les Festes de la Mercè. Per això, dins l’oferta de restauració de Terra i Gust hi haurà una interessant proposta de cuina britànica.
-
Agreste Mar
Coca de brandada de bacallà i verdura
Coca amb brandada de bacallà de Wildfish i verdura agredolça de Can Fisas.
Al·lergens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi sègol, civada, espelta, kamut · Peix i productes que contenen peix · Anhídrid sulfurós i sulfits

-
Agreste Mar
Cappelletti de formatge Reixagó, mantega i sàlvia
Cappelletti de formatge de llet crua Reixagó madurat 24 mesos, mantega, sàlvia i ou eco de Calaf. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Api i productes derivats.

-
Bar Super
Botifarra del Super
Entrepà de botifarra eco de porc i escalivada amb amaniment de mostassa i salsa del “Super”.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Mostassa i productes derivats.

-
Bar Super
Melanzana in carrozza
Albergínia eco farcida de mozzarella i alfàbrega, arrebossada amb pa i fregida en oli. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou.

-
Bistrot Levante
Sandwich de pollastre
Pa de pita farcit amb pollastre marinat, ceba confitada, tomàquet, cogombre i salsa tzatziki.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam · Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
Bistrot Levante
Hummus Levante
Hummus de cigrons amb amanida de tomàquet, cogombre i cigrons especiats. Sense gluten. Vegetariana. Vegana
Al·lèrgens: Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

-
Casa Xica
Xiaolongbao de porc ral d’Avinyó
Dumpling farcit de porc ral d’Avinyó i conserves en vinagre, amb oli de xili i sèsam, cuit al vapor.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

-
Casa Xica
Brioix farcit d’albergínia eco escalivada
Brioix farcit d’albergínia eco escalivada, misso i fruita seca saltada a la cantonesa. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Cacauet i productes que contenen cacauet · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

-
El Brot
Tacos del Brot, de vedella eco
Tortillas casolanes amb carn de vedella eco de Viñals Soler, pico de gallo del Parc Agrari i toc de llimona.
Al·lèrgens: Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
El Brot
Arròs a la cassola (La Xefla, recepta històrica)
Arròs DOP Delta de l’Ebre, verdures de temporada i chutney de carbassa del Parc Agrari. Sense gluten. Vegetariana. Vegana
Al·lèrgens: Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
El Filete Ruso
Cheeseburger amb ceba i pebrot
Hamburguesa de vedella eco del Salt del Colom, formatge eco Pinullet, ceba confitada i pebrot Soulblim, del Parc Agrari.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

-
El Filete Ruso
Croquetes de bolets xiitake
Croquetes de bolets xiitake de Bolets Ben Fets i porro. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

-
Espai Puntal
Brioix de pollastre eco, maionesa de soia i kimtxi casolà
Brioix del Colmado Puntal, pollastre marinat i fregit, maionesa estil coreà i kimtxi, fets a casa.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Soja i productes que contenen soja · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

-
Espai Puntal
Croquetes d’albergínia a la brasa i allioli de mel
Dos croquetons d’albergínia eco a la brasa, melosa i fumada, amb un punt d’allioli de mel per accentuar dolçors. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

-
Fella Pizza
Terra pagesa
Pizza artesana “a la romana” de farina eco, amb guisat de botifarra, crema de patates eco, mozzarella i AOVE aromatitzat al romaní.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Soja i productes que contenen soja · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Api i productes derivats · Mostassa i productes derivats · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam · Anhídrid sulfurós i sulfits · Tramussos i productes a base de tramussos.

-
Fella Pizza
Toma Tomaca
Pizza artesana “a la romana” de farina eco, amb salmorejo eco casolà, tomàquets eco marinats i crema de burrata. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Soja i productes que contenen soja · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Api i productes derivats · Mostassa i productes derivats · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam · Anhídrid sulfurós i sulfits · Tramussos i productes a base de tramussos.

-
Happy Food Eco
Hamburguesa Barcelona
Hamburguesa de vedella eco, pa amb tomàquet i AOVE de Jordi Morera, formatge emmental i botifarra negra caramel·litzada amb reducció de ratafia.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Mostassa i productes derivats · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

-
Happy Food Eco
GAUDÍ-R
Planxat de pa de pagès de Jordi Morera amb gírgoles de castanyer (maitake), carbassa confitada, formatge de cabra, mantega de nous i mel de romaní. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

-
La Sosenga
Coca de botifarra eco, escabetx d’albergínia eco, Reixagó i mel ecològica
Coca de botifarra eco de Cal Tomàs amb escabetx vegetal d’albergínia blanca eco, formatge Reixagó i mel eco.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
La Sosenga
Braves amb tres salses casolanes
Patates eco confitades amb tres salses: brava picant a base de pebre vermell molt fumat i dos alliolis: d’all escalivat i d’all negre. Sense gluten. Vegetariana.
Al·lèrgens: Ous i productes que contenen ou.

-
Llamber
Mollet de Fricandó
Entrepà de pa de mollet, farcit de fricandó de vaca i bolets ecològics.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Soja i productes que contenen soja · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
Llamber
Risotto de ceps i Gamoneu, encroquetat
Croquetes de risotto de ceps amb romesco de pistatxo i xili de Jalapa i formatge de llet crua D.O. Gamoneu. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Cacauet i productes que contenen cacauet · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Api i productes derivats · Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
Mescladís
Entrepà de milanesa de vedella eco
Brioix de milanesa de vedella amb ceba al vermut, allioli suau, fulles verdes i tomàquets eco.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

-
Mescladís
Amanida russa eco
Amanida russa vegetariana amb bastons de pa torrat i conserves en vinagre. Vegetariana. Opció sense gluten sense els bastons.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou.

-
Teòric Taverna Gastronòmica
Fideus a la cassola, mar i muntanya
Versió mar i muntanya d’un plat tradicional de la gastronomia catalana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Crustacis i productes que contenen crustacis · Ous i productes que contenen ou · Anhídrid sulfurós i sulfits.

-
Teòric Taverna Gastronòmica
"Cheesecake" de crema catalana
Pastís de formatge, amb canyella, llimona i sucre cremat. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

-
Manchester · Ciutat Convidada
Manchester Egg
Ou adobat empanat, farcit de carn de porc i botifarra (aperitiu popular als pubs de Manchester).
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

-
Manchester · Ciutat Convidada
Leek, potato and cheese pie
Empanada casolana de porro, patata i formatge eco. Vegetariana.
Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

També podràs trobar
-
Productores de Terra i Gust
En aquesta edició es torna a organitzar un mercat de petites productores de proximitat i ecològiques, amb la novetat de petits tallers de tast oferts pels propis productors.
Tindrem els següents: Tugas i Cia (Fruites i verdures eco del Baix Llobregat) · Emporarom (Herbes aromàtiques del Baix Empordà) · Enso Ferments (aliments fermentats i vius, Cabrerès) · Forno Bomba (Pa i focaccias amb farines eco, Barcelona) · Molí de Ger (Formatges de llet crua de vaca de la Cerdanya).
-
Begudes ecològiques i de proximitat
Tindrem els vins de l’Olivera Cooperativa - Can Calopa, Rabassaires, Vins de Grop, TerraBuxena i Clot de les Soleres i la kombutxa de Lov Kombucha, que també portarà sucs i refrescs ecològics. A més, tornen a col·laborar amb nosaltres Barcelona Beer Festival i algunes de les seves cerveseres artesanes de referència.
-
Gelats de proximitat
Cremes gelades elaborades amb un màxim de productes de l’entorn local. El segell DelaTerra (projecte de Delacrem) és sinònim de quilòmetre zero i proximitat.
-
Cafès
The Milk and Coffee: cafè d’especialitat elaborat amb una Velopresso, una bici cafetera que, amb el pedaleig, obté l’energia que permet moldre i fer el cafè.
Com promou la sostenibilitat Terra i Gust?
-
Amb el producte
- Trobaràs una oferta gastronòmica local, de temporada i saludable
- Dona suport i promociona petites productores de proximitat
- Assessora als i les restauradores que hi participen per reduir el malbaratament alimentari
- Es calcula l’impacte ambiental de tots els platerets que ofereix amb la calcuteca
-
Amb el planeta
- S’assegura la recollida selectiva dels residus, garantint la gestió final correcta de les fraccions recollides selectivament
- Redueix el plàstic per materials reciclables i reutilitzables
- El mobiliari és de fusta recuperada
- Les principals organitzacions col·laboradores compten amb el certificat Biosphere de turisme responsable
- Aposta per l’energia sostenible amb l’ús de grups electrògens amb certificació sostenible
-
Amb les persones
- Fomenta l’economia local amb la contractació de proveïdores autònomes i petites pymes del territori
- El personal de sala, cuina i neteja estan contractats a través de la Fundació Mescladís, que treballa per donar oportunitats a persones en risc d’exclusió
Notícies
Notícies Terra i gust
-
25/09/2025 - 13:06 h Comerç i mercats A Terra i Gust aprofitem els alimentsAquesta és la quarta edició de la campanya “Aprofitem els aliments”, impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació dins l’Estratègia alimentària de Catalunya 2024-2028.
-
01/08/2025 - 10:14 h Comerç i mercats Terra i Gust: degustacions i activitats per a una gastronomia sostenible a la Mercè 2025El Parc de la Ciutadella presentarà del 26 al 28 de setembre la cinquena edició de Terra i Gust.
-
04/06/2025 - 18:45 h Comerç i mercats Barcelona impulsa l’alimentació sostenible en la seva agendaEl pla econòmic de la ciutat inclou accions per promoure un sistema alimentari més equitatiu, saludable i sostenible.