Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Alimentació Sostenible

Inici
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Qui som
    Qui som
    • Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes
    • Què és l'alimentació sostenible?
    • Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible
    • Xarxes supramunicipals i internacionals
    • D'on venim
      • D'on venim
      • D'on venim
      • Pacte de Milà
      • Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Documentació
  • Estratègies i plans
    Estratègies i plans
    • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Acord de Ciutat per a l’EASSB2030
    • Pla d’Acció Municipal d’Alimentació Saludable i Sostenible
    • Altres estratègies i plans
  • Programes i iniciatives
  • Què pots fer tu?
  • Suport municipal
    Suport municipal
    • Assessorament
    • Subvencions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Agenda
    • Notícies
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Qui som
    Qui som
    • Secció de Polítiques Alimentàries Urbanes
    • Què és l'alimentació sostenible?
    • Oficina Conjunta de l'Alimentació Sostenible
    • Xarxes supramunicipals i internacionals
    • D'on venim
      • D'on venim
      • D'on venim
      • Pacte de Milà
      • Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021
    • Documentació
  • Estratègies i plans
    Estratègies i plans
    • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
      • Acord de Ciutat per a l’EASSB2030
    • Pla d’Acció Municipal d’Alimentació Saludable i Sostenible
    • Altres estratègies i plans
  • Programes i iniciatives
  • Què pots fer tu?
  • Suport municipal
    Suport municipal
    • Assessorament
    • Subvencions
  • Actualitat
    Actualitat
    • Agenda
    • Notícies
  1. Inici
Imatge
Imatge

Terra i Gust, la Festa de l’Alimentació Sostenible

Divendres 26 de SetembreDe 18:00 a 22:30 h

Dissabte 27 i diumenge 28De 12:00 a 22:30 h

Parc de la Ciutadella

Tastets, showcookings, tallers,  concerts… La 5a edició de la festa ens convida a gaudir de la música, el menjar i el beure d’una manera més responsable. És també un espai on donar a conèixer aspectes clau per construir un futur més sostenible, amb condicions més justes per a la pagesia i el foment del producte de proximitat, tot això en benefici de les persones, dels territoris i del planeta. 

En aquesta edició, on té especial protagonisme temes com el malbaratament alimentari, també cal destacar que Terra i Gust incorpora activitats dins de la programació del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, una distinció atorgada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) que destaca la riquesa del patrimoni agroalimentari i culinari català. 

Us convidem a gaudir-ne al parc de la Ciutadella. Tota una experiència per als sentits!

  • Activitats

  • Restauració

  • Concerts

  • Edicions anteriors

Activitats

A l’espai d’activitats hi haurà tallers per a tota la família, exposicions i xerrades per descobrir el món de la gastronomia i la sostenibilitat amb una mirada més respectuosa amb el planeta i amb qui produeix els aliments que consumim, incidint en les problemàtiques presents.

Divendres

26 de Setembre

  • Showcooking

    De 18.00 a 19.00 h

    Pastisseria de temporada i de proximitat amb el restaurant Glug

    La cuinera Beatrice Casella, coguanyadora del premi Millor Cuinera de l'any 2024, ens presenta les seves postres creatives de proximitat i de temporada.

    Entitat: Beatrice Casella, pastissera del restaurant Glug

  • Joc

    De 18.00 a 20.00 h

    Pa sense tomàquet: El viatge amb ingredients

    Capbussa't en una cuina d'aprofitament i proximitat vinculada als barris pesquers i la llotja mentre reflexionem sobre el saber popular.

    Entitat: Cuinant cultures

  • Joc

    De 18.00 a 20.00 h

    Jocs cooperatius per l’aprofitament alimentari

    Espai de joc sobre alimentació sostenible i aprofitament alimentari. Juga amb amics o família a adaptacions de clàssics com Twister, Memory, el joc de l’oca o descobreix un nou joc de taula, l’Aprofita’m.

    Entitat: Fundació Espigoladors

  • Showcooking

    De 19.30 a 20.30 h

    Homenatge a Josep Lladonosa, referent de la cuina catalana

    Homenatge al cuiner, formador, historiador i divulgador, Josep Lladonosa és una figura cabdal de la gastronomia catalana. Showcooking amb els guanyadors del Premis Lladonosa 2025, que premien al talent jove de cuina i de sala.

    Entitat: Josep Lladonosa - Guanyadors dels Premis Lladonosa 2025

Dissabte

27 de Setembre

  • Taller

    De 12.00 a 14.30 h

    El consum responsable del peix i la pesca de proximitat

    Experiència marinera única en què els infants descobriran el món de la pesca, les espècies del nostre mar i la importància de consumir peix de manera sostenible, tot jugant i aprenent com a autèntics pescadors!

    Entitat: Centre de la Platja

  • Taller

    De 12.00 a 14.30 h

    Fem un petit hort vertical

    Fes el teu petit hort vertical amb materials reutilitzats, mentre aprenem com l'agricultura ecològica, local i de temporada ens ajuda a tenir una alimentació més sostenible.

    Entitat: Taller d'oficis

  • Programa de ràdio

    De 12.30 a 13.00 h

    L'arca de Nogué

    El cuiner Pep Nogué dedicarà la secció “L’arca de Nogué”, del programa El suplement, de Catalunya Ràdio, a Terra i Gust, la festa de l'alimentació sostenible.

    Entitat: Catalunya Ràdio

  • Xerrada i showcooking

    De 13.30 a 14.30 h

    Dieta mediterrània i emergència climàtica

    Showcooking amb estudiants del CETT i la Fundació Dieta Mediterrània, per refermar els valors de la nostra tradició culinària i el seu paper clau en la promoció d’una alimentació més saludable i sostenible.

    Entitat: CETT - Fundació Dieta Mediterrània

  • Xerrada i showcooking

    De 15.00 a 16.00 h

    Cuina ètnica de proximitat amb el restaurant Albè i Bolet Ben Fet

    Albè, restaurant adherit al projecte “Agermanament de la restauració i la pagesia” (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona), ens explica la relació amb un dels productors catalans més sostenibles.

    Entitat: Albè i Bolet Ben Fet

  • Xerrada i showcooking

    De 16.30 a 17.30 h

    Collit i cuinat: eixarcolant i Adriana Carcelén

    Un grup d’experts en plantes autòctones i comestibles comparteix el seu coneixement sobre les espècies que podem trobar a l'entorn urbà mentre la xef Adriana Carcelén ens ensenya com cuinar-les.

    Entitat: Col·lectiu Eixarcolant - Rasoterra Restaurant

  • Espectacle

    De 16.30 a 18.00 h

    Espectacle l'Ecopagès

    Un espectacle d'humor fresc, enginyós i ple de sabor que canviarà la vostra percepció sobre l'agricultura ecològica.

    Entitat: Associació Vida Sana

  • Activitat itinerant

    De 16.30 a 18.00 h

    La Pagesa

    Vine a conèixer com fer un bon aprofitament dels aliments de la mà de la Pagesa Roser.

    Entitat: Trivium gestió cultural

  • Showcooking

    De 17.30 a 18.30 h

    Mercats de Forquilla, showcooking amb el restaurant Casa Amàlia

    Nova sessió del cicle Mercats de Forquilla,  on tradició i proximitat es fusionen per crear receptes casolanes amb un toc innovador de cuina catalana.

    Entitat: Casa Amàlia - Ajuntament de Barcelona

  • Taller

    De 18.00 a 20.00 h

    Cuina saludable, residu zero

    Un taller en el qual s’ensenyarà com preparar receptes saludables amb la generació mínima de residus. Mentre s’elaboren les receptes, s'oferiran recomanacions i trucs per evitar llençar el menjar, aprofitant i no malbaratant.

    Entitat: La Igualitària

  • Taller

    De 18.00 a 20.00 h

    Fem olivada

    Preparem un paté vegetal amb olives, ametlles i herbes del Mediterrani tot descobrint les virtuts i propietats d'aquests ingredients.

    Entitat: L’Aresta SCCL

  • Taller

    De 19.00 a 20.00 h

    Tast de cerveses artesanes

    Amb el guiatge d'un dels cervesers artesans de Terra i Gust, podrem tastar i entendre cerveses elaborades amb llevats de proximitat en què el temps i l’entorn són els ingredients més importants.

    Entitat: Barcelona Beer Festival

Diumenge

28 de Setembre

  • Gimcana

    De 12.00 a 14.30 h

    Pensa com menges

    Gimcana per descobrir l'origen dels aliments i aprendre a identificar com s’han cultivat i qui els produeix.

    Entitat: Associació Coordinadora Mercats de Pagès de Barcelona

  • Joc

    De 12.00 a 14.30 h

    Aquí sí que podem jugar amb el menjar!

    Vine a jugar amb la teva canalla, o sense! Farem un tast multisensorial i uns jocs divertits per continuar aprenent sobre l’alimentació sostenible.

    Entitat: La cuina que canta

  • Showcooking

    De 13.00 a 14.30 h

    Restaurant d'estrella i bones pràctiques, amb Víctor Quintillà

    Víctor Quintillà lidera Lluerna, restaurant amb estrella Michelin i sol Repsol, i ens explica les pràctiques sostenibles que els han ajudat a obtenir l’estrella verda Michelin.

    Entitat: Lluerna Restaurant

  • Taller

    De 14.30 a 16.30 h

    Tast de cerveses artesanes

    Amb el guiatge d'un dels cervesers artesans de Terra i Gust, podrem tastar i entendre cerveses elaborades amb llevats de proximitat en què el temps i l’entorn són els ingredients més importants.

    Entitat: Barcelona Beer Festival

  • Showcooking

    De 16.30 a 17.30 h

    Proteïnes vegetals: el futur de l'alimentació ja és aquí

    Reduir la proteïna d'origen animal amb els llegums és una alternativa per combatre el caos climàtic. Pere Carrió, millor restaurant sostenible 2021, en parla i els cuina en aquest taller.

    Entitat: Cinc Solució Vegetal - Menjadors Escolars

  • Espectacle

    De 16.30 a 18.00 h

    Espectacle La bleda

    Mai no havia estat tan divertit anar al mercat! La mestressa MassoBleda ens obrirà un món de receptes, rialles, cançons i endevinalles amb les fruites i verdures del mercat.

    Entitat: Institut de Mercats

  • Taller

    De 16.30 a 20.00 h

    Saquets aromàtics

    Fes el teu propi saquet d'olor amb herbes remeieres per gaudir de les seves propietats medicinals a través de l'olfacte o per aromatitzar espais.

    Entitat: La Recolectora

  • Presentació de llibre

    De 17.45 a 18.45 h

    Presentació del llibre Un país a la cassola, de Pep Salsetes

    En col·laboració amb la Setmana del Llibre en Català, es presentarà el darrer llibre de Pep Salsetes, cuiner, pagès, 'guardià de llavors' i escriptor de gastronomia català.

    Entitat: Setmana del Llibre en Català - Pol·len Edicions

  • Taller

    De 18.00 a 20.00 h

    Taller d'infusions i herbes

    Vine a jugar i identificar les plantes a través de l’olfacte, el tacte i la vista. Accessible, familiar i per a tothom.

    Entitat: ZeroWaste BCN

  • Showcooking

    De 19.00 a 20.00 h

    Presentació de "La recepta verda", amb Carlota Claver i Sergi de Meià

    Presentació de la iniciativa per ajudar a reduir, transformar i sistematitzar el malbaratament alimentari a les cuines dels restaurants de Catalunya. Carlota Claver i Sergi de Meià cuinaran i parlaran sobre la iniciativa.

    Entitat: Fundació Coma de Meià - La Gormanda Restaurant

Concerts

A més, la música també serà protagonista amb un espai propi que inclourà propostes variades per a cada moment del dia. Concerts que acompanyaran els vermuts del migdia, més música en viu per passar una bona estona a la tarda i ritmes més potents que ens faran ballar al vespre.

  • 26
    22:30 h

    Concert de Son de Madera (Mèxic)

    El grup cultiva la música, el cant, el zapateado i la poesia jarocha com una tradició en moviment i transformació continus.

  • 27
    13:00 h

    Juan Andrés Ospina (Colòmbia - BCN)

    Versàtil i amb una trajectòria internacional que explora diferents gèneres i en diversos contextos musicals, el músic colombià ha treballat amb artistes reconeguts com Bobby McFerrin o Paquito D’Rivera.

  • 27
    22:30 h

    Kokoshca (Pamplona)

    El quartet navarrès, amb Iñaki López, Amaia Tirapu, Iñigo Andión i Álex López, presentarà La juventud, amb una producció crua i vibrant. El repertori inclou un cançoner sòlid i emocionalment contagiós de l'indie en castellà.

  • 28
    13:00 h

    Ríoghnach Connolly & Honeyfeet (Manchester)

    Representant la ciutat convidada de la Mercè 2025, aquesta banda porta a l’escenari la seva emblemàtica barreja de soul protesta, folk retorçat, deep groove i alegre abandonament.

  • 28
    19:30 h

    Sehar Gul Khan (Pakistan)

    Nascuda al Pakistan i d'ascendència asiàtica, Sehar combina components clàssics amb mètodes de producció d'avantguarda. Una instrumentació rica, ritmes complexos i veus imponents que desperten admiració i sorpresa.

Restauració

A l’espai de restauració hi haurà un ampli ventall de plats i begudes elaborats amb productes ecològics i de temporada de diferents establiments gastronòmics de proximitat. El preu dels platets és de 5 euros i el de les begudes de 2,5 euros.

Enguany Manchester és la ciutat convidada de les Festes de la Mercè. Per això, dins l’oferta de restauració de Terra i Gust hi haurà una interessant proposta de cuina britànica. 

  • Agreste Mar

    Coca de brandada de bacallà i verdura

    Coca amb brandada de bacallà de Wildfish i verdura agredolça de Can Fisas.

    Al·lergens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi sègol, civada, espelta, kamut · Peix i productes que contenen peix · Anhídrid sulfurós i sulfits  

  • Agreste Mar

    Cappelletti de formatge Reixagó, mantega i sàlvia

    Cappelletti de formatge de llet crua Reixagó madurat 24 mesos, mantega, sàlvia i ou eco de Calaf. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Api i productes derivats.

  • Bar Super

    Botifarra del Super

    Entrepà de botifarra eco de porc i escalivada amb amaniment de mostassa i salsa del “Super”.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Mostassa i productes derivats.

  • Bar Super

    Melanzana in carrozza

    Albergínia eco farcida de mozzarella i alfàbrega, arrebossada amb pa i fregida en oli. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou.

  • Bistrot Levante

    Sandwich de pollastre

    Pa de pita farcit amb pollastre marinat, ceba confitada, tomàquet, cogombre i salsa tzatziki.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam · Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • Bistrot Levante

    Hummus Levante

    Hummus de cigrons amb amanida de tomàquet, cogombre i cigrons especiats. Sense gluten. Vegetariana. Vegana

    Al·lèrgens: Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

  • Casa Xica

    Xiaolongbao de porc ral d’Avinyó

    Dumpling farcit de porc ral d’Avinyó i conserves en vinagre, amb oli de xili i sèsam, cuit al vapor.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

  • Casa Xica

    Brioix farcit d’albergínia eco escalivada

    Brioix farcit d’albergínia eco escalivada, misso i fruita seca saltada a la cantonesa. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Cacauet i productes que contenen cacauet · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

  • El Brot

    Tacos del Brot, de vedella eco

    Tortillas casolanes amb carn de vedella eco de Viñals Soler, pico de gallo del Parc Agrari i toc de llimona.

    Al·lèrgens: Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • El Brot

    Arròs a la cassola (La Xefla, recepta històrica)

    Arròs DOP Delta de l’Ebre, verdures de temporada i chutney de carbassa del Parc Agrari. Sense gluten. Vegetariana. Vegana

    Al·lèrgens: Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • El Filete Ruso

    Cheeseburger amb ceba i pebrot

    Hamburguesa de vedella eco del Salt del Colom, formatge eco Pinullet, ceba confitada i pebrot Soulblim, del Parc Agrari.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

  • El Filete Ruso

    Croquetes de bolets xiitake

    Croquetes de bolets xiitake de Bolets Ben Fets i porro. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

  • Espai Puntal

    Brioix de pollastre eco, maionesa de soia i kimtxi casolà

    Brioix del Colmado Puntal, pollastre marinat i fregit, maionesa estil coreà i kimtxi, fets a casa.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Soja i productes que contenen soja · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

  • Espai Puntal

    Croquetes d’albergínia a la brasa i allioli de mel

    Dos croquetons d’albergínia eco a la brasa, melosa i fumada, amb un punt d’allioli de mel per accentuar dolçors. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

  • Fella Pizza

    Terra pagesa

    Pizza artesana “a la romana” de farina eco, amb guisat de botifarra, crema de patates eco, mozzarella i AOVE aromatitzat al romaní.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Soja i productes que contenen soja · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Api i productes derivats · Mostassa i productes derivats · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam · Anhídrid sulfurós i sulfits · Tramussos i productes a base de tramussos.


     

  • Fella Pizza

    Toma Tomaca

    Pizza artesana “a la romana” de farina eco, amb salmorejo eco casolà, tomàquets eco marinats i crema de burrata. Vegetariana. 

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Soja i productes que contenen soja · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Api i productes derivats · Mostassa i productes derivats · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam · Anhídrid sulfurós i sulfits · Tramussos i productes a base de tramussos.

  • Happy Food Eco

    Hamburguesa Barcelona

    Hamburguesa de vedella eco, pa amb tomàquet i AOVE de Jordi Morera, formatge emmental i botifarra negra caramel·litzada amb reducció de ratafia.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Mostassa i productes derivats · Grans de sèsam i productes que contenen grans de sèsam.

  • Happy Food Eco

    GAUDÍ-R

    Planxat de pa de pagès de Jordi Morera amb gírgoles de castanyer (maitake), carbassa confitada, formatge de cabra, mantega de nous i mel de romaní. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

  • La Sosenga

    Coca de botifarra eco, escabetx d’albergínia eco, Reixagó i mel ecològica

    Coca de botifarra eco de Cal Tomàs amb escabetx vegetal d’albergínia blanca eco, formatge Reixagó i mel eco.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • La Sosenga

    Braves amb tres salses casolanes

    Patates eco confitades amb tres salses: brava picant a base de pebre vermell molt fumat i dos alliolis: d’all escalivat i d’all negre. Sense gluten. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Ous i productes que contenen ou.

  • Llamber

    Mollet de Fricandó

    Entrepà de pa de mollet, farcit de fricandó de vaca i bolets ecològics.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Soja i productes que contenen soja · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • Llamber

    Risotto de ceps i Gamoneu, encroquetat

    Croquetes de risotto de ceps amb romesco de pistatxo i xili de Jalapa i formatge de llet crua D.O. Gamoneu. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Cacauet i productes que contenen cacauet · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa) · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia · Api i productes derivats · Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • Mescladís

    Entrepà de milanesa de vedella eco

    Brioix de milanesa de vedella amb ceba al vermut, allioli suau, fulles verdes i tomàquets eco.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

  • Mescladís

    Amanida russa eco

    Amanida russa vegetariana amb bastons de pa torrat i conserves en vinagre. Vegetariana. Opció sense gluten sense els bastons. 

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou.

  • Teòric Taverna Gastronòmica

    Fideus a la cassola, mar i muntanya

    Versió mar i muntanya d’un plat tradicional de la gastronomia catalana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Crustacis i productes que contenen crustacis · Ous i productes que contenen ou · Anhídrid sulfurós i sulfits.

  • Teòric Taverna Gastronòmica

    "Cheesecake" de crema catalana

    Pastís de formatge, amb canyella, llimona i sucre cremat. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Fruits secs de closca: ametlles, avellanes, nous, anacards, pacanes, nous del Brasil, festucs, macadàmies i nous d’Austràlia.

  • Manchester · Ciutat Convidada

    Manchester Egg

    Ou adobat empanat, farcit de carn de porc i botifarra (aperitiu popular als pubs de Manchester).

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).

  • Manchester · Ciutat Convidada

    Leek, potato and cheese pie

    Empanada casolana de porro, patata i formatge eco. Vegetariana.

    Al·lèrgens: Cereals que contenen gluten: blat, ordi, sègol, civada, espelta, kamut · Ous i productes que contenen ou · Llet i els seus derivats (inclosa la lactosa).


     

També podràs trobar

  • Productores de Terra i Gust

    En aquesta edició es torna a organitzar un mercat de petites productores de proximitat i ecològiques, amb la novetat de petits tallers de tast oferts pels propis productors.

    Tindrem els següents: Tugas i Cia (Fruites i verdures eco del Baix Llobregat) · Emporarom (Herbes aromàtiques del Baix Empordà) · Enso Ferments (aliments fermentats i vius, Cabrerès) · Forno Bomba (Pa i focaccias amb farines eco, Barcelona) · Molí de Ger (Formatges de llet crua de vaca de la Cerdanya). 

  • Begudes ecològiques i de proximitat

    Tindrem els vins de l’Olivera Cooperativa - Can Calopa, Rabassaires, Vins de Grop, TerraBuxena i Clot de les Soleres i la kombutxa de Lov Kombucha, que també portarà sucs i refrescs ecològics. A més, tornen a col·laborar amb nosaltres Barcelona Beer Festival i algunes de les seves cerveseres artesanes de referència.

  • Gelats de proximitat

    Cremes gelades elaborades amb un màxim de productes de l’entorn local. El segell DelaTerra (projecte de Delacrem) és sinònim de quilòmetre zero i proximitat.

  • Cafès

    The Milk and Coffee: cafè d’especialitat elaborat amb una Velopresso, una bici cafetera que, amb el pedaleig, obté l’energia que permet moldre i fer el cafè.

Com promou la sostenibilitat Terra i Gust?

  • Amb el producte

    • Trobaràs una oferta gastronòmica local, de temporada i saludable
    • Dona suport i promociona petites productores de proximitat
    • Assessora als i les restauradores que hi participen per reduir el malbaratament alimentari
    • Es calcula l’impacte ambiental de tots els platerets que ofereix amb la calcuteca
  • Amb el planeta

    • S’assegura la recollida selectiva dels residus, garantint la gestió final correcta de les fraccions recollides selectivament
    • Redueix el plàstic per materials reciclables i reutilitzables
    • El mobiliari és de fusta recuperada
    • Les principals organitzacions col·laboradores compten amb el certificat Biosphere de turisme responsable
    • Aposta per l’energia sostenible amb l’ús de grups electrògens amb certificació sostenible
  • Amb les persones

    • Fomenta l’economia local amb la contractació de proveïdores autònomes i petites pymes del territori
    • El personal de sala, cuina i neteja estan contractats a través de la Fundació Mescladís, que treballa per donar oportunitats a persones en risc d’exclusió

Notícies

Notícies Terra i gust

  • Al Terra i Gust aprofitem els aliments
    25/09/2025 - 13:06 h Comerç i mercats A Terra i Gust aprofitem els aliments

    Aquesta és la quarta edició de la campanya “Aprofitem els aliments”, impulsada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació dins l’Estratègia alimentària de Catalunya 2024-2028.

  • Terra i Gust: degustacions i activitats per a una gastronomia sostenible a la Mercè 2025
    01/08/2025 - 10:14 h Comerç i mercats Terra i Gust: degustacions i activitats per a una gastronomia sostenible a la Mercè 2025

    El Parc de la Ciutadella presentarà del 26 al 28 de setembre la cinquena edició de Terra i Gust.

  • 04/06/2025 - 18:45 h Comerç i mercats Barcelona impulsa l’alimentació sostenible en la seva agenda

    El pla econòmic de la ciutat inclou accions per promoure un sistema alimentari més equitatiu, saludable i sostenible.

Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís legal