Què pots fer tu?
La transformació cap a un model alimentari més sa, just i sostenible és cosa de tots i totes!
Què pots fer tu per incorporar l’alimentació sostenible en el teu dia a dia?
-
Practica un consum responsable
Descobreix les millors eleccions a l'hora de menjar per impulsar un sistema alimentari més just i respectuós amb el planeta.
-
Incorpora hàbits saludables
Aprèn a millorar la teva alimentació amb opcions més fresques i variades, i redescobreix el plaer de cuinar a casa.
-
Redueix el malbaratament
Aprèn a organitzar les teves compres i a conservar els productes per allargar-ne la vida útil i disminuir així el volum de residus.
-
Cultiva els teus propis productes, fomenta l'agricultura urbana
Descobreix els seus beneficis per a la comunitat, la biodiversitat i l'origen dels aliments que menges.
Descobreix com menjar de manera sana, justa i sostenible! On trobar productes d’alimentació sostenible?
Els aliments que consumeixes, d’on venen? Són de proximitat? Ecològics? Tot allò que menges influeix en la cadena del sistema alimentari.
Comprant aliments ecològics i de proximitat cuidaràs la pagesia, evitaràs el malbaratament i l’emergència climàtica, i tindràs cura de la teva salut i la del planeta.
A Barcelona hi ha un munt de punts de venda on trobar productes de proximitat, ecològics, que repercuteixen positivament en el territori i on podràs omplir el cistell amb productes sostenibles. Atreveix-te a preguntar: demana’ls!
-
La compra al mercat és sinònim de cultivar relacions de proximitat. A més, els mercats barcelonins són eixos vertebradors de l’economia dels nostres barris.
-
És una opció que enforteix la producció i distribució local, aporta ocupació estable, seguretat, qualitat i cohesió social. Busca al teu barri les botigues d’alimentació disponibles i compra als establiments enxarxats i associats a les associacions de comerciants del teu carrer, barri o districte.
-
Consumir menjar ecològic és afavorir el medi ambient, garantir que generacions futures puguin gaudir d’aliments sans i segurs i assegurar-se un menú més nutritiu i saludable.
-
Reduir a zero els envasos és, de facto, una contribució al planeta. T’hi afegeixes?
-
És un comerç que pretén millorar l’accés al mercat dels productors més desfavorits i minimitzar les desigualtats del planeta.
-
Aquells que es comprometen amb el benestar de les persones comensals, alhora que produeixen el mínim impacte possible amb l’entorn.
-
Són diversos els productors agrícoles que, setmanalment, ofereixen un servei a domicili de verdura, fruita i altres aliments ecològics i de temporada, directes del camp a la persona consumidora.
- Abastiment agroecològic.
- Aliments de prop.
- Capità enciam.
- Carne de pasto.
- De l’hort a casa.
- Doctor Veg.
- El peix al plat.
- El rusc diu que sí.
- Km 0.
- La Platjeta.
- La Tavella.
- L'ortiga.
- Més fresques que un enciam.
- Organic Basket Barcelona.
- Pachamama.
- Pagesia a casa.
- Paradistes dels Mercats Setmanals de Catalunya.
- ProducteCOOP.
- Ramaderes de Catalunya.
- Territori de Masies.
-
Les cooperatives o grups de consum són creats per proveir les persones que hi formen part de la compra necessària per al dia a dia, apostant pel consum local, ecològic i responsable. El seu objectiu és oferir preus assequibles a les persones consumidores i, al mateix temps, preus justos per a les seves proveïdores, sota un marc de relacions sociolaborals justes i dignes.
- Food Coop BCN, un projecte inspirat en Food Coop, per obrir el primer supermercat cooperatiu a Barcelona.
- Grups de consum. Mapa Barcelona + Sostenible.
- Mapa de cooperatives de consum de Catalunya.
-
Des de l’economia social i solidària s’impulsen, es produeixen i venen productes i serveis per a un consum sostenible, transformador i amb impacte social.
-
Eines, llavors i planters que necessitaràs si vols fer agricultura urbana.