Full de ruta compartit en matèria de polítiques alimentàries amb horitzó 2030 que ha comptat amb més d'un centenar d'agents de la ciutat implicats en la transformació alimentària a la ciutat.
Un programa destinat a fomentar l’oferta d’aliments ecològics, de proximitat, de temporada i de venda directa de les persones productores entre els paradistes dels mercats municipals de Barcelona.
Un espai públic comunitari format per la societat civil, el teixit econòmic, les universitats i l’administració pública amb l’objectiu de col·laborar per transformar el sistema alimentari des de la sobirania alimentària i l’agroecologia.
Descobreix els recursos educatius per facilitar la implicació de la comunitat educativa en el procés de canvi cap a un model alimentari més sa, just i sostenible.
No et perdis "Mercats de forquilla", el cicle de 6 showcookings al llarg de l'any per descobrir receptes de proximitat amb xefs guardonats i tastar gastronomia catalana i sostenible.
Inici
Els 3 pilars clau de l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030
Una ciutat que transforma la manera com produïm, comprem i mengem per avançar cap a un sistema alimentari més just i sostenible.
-
Per a les persones
Fomentem una alimentació saludable, segura i accessible per a tothom, amb dietes equilibrades i sostenibles que promoguin el benestar i la salut.
-
Per a l’economia
Impulsem una economia alimentària de proximitat, innovadora i justa, amb condicions laborals dignes i oportunitats per a la pagesia i la producció local.
-
Per al planeta
Defensem un sistema alimentari local i ecològic que regeneri el sòl, preservi la biodiversitat i redueixi les emissions i el malbaratament.
Actualitat
Actualitat Nou
-
10/11/2025 - 14:57 h Comerç i mercats Visites a explotacions ramaderes extensives per connectar productors amb carnisseries i restauradors de BarcelonaAquestes trobades permetran conèixer els beneficis ambientals i socials d’aquest tipus de producció, establir contactes directes amb ramaders/es i identificar possibles col·laboracions comercials.
-
10/11/2025 - 14:50 h Comerç i mercats ‘Gust Mediterrani d’Autor’ reconeix el calamar de potera i la pesca sostenible al Gastronomic ForumMercats de forquilla és un cicle d’activitats que s’ha impulsat en el marc de la Regió Mundial de la Gastronomia d’aquest 2025.
-
10/11/2025 - 13:53 h Comerç i mercats La setena edició de la Barcelona Slow Food Guide es presenta al Gastronomic FòrumDurant l’acte s’han lliurat els IV Premis a la Responsabilitat Gastronòmica, en un any que commemora els 20 anys de Slow Food Barcelona.
En acció per l'Alimentació Sostenible
Descobreix els projectes i iniciatives que impulsen la transformació del sistema alimentari a Barcelona. Explorem com treballem per una alimentació més saludable, sostenible i accessible per a tothom.
Implica't en l'Alimentació Sostenible
Ets una persona amb interès en l’alimentació sostenible que vol participar en el procés de canvi de model alimentari? Descobreix com pots contribuir per aconseguir un sistema alimentari més saludable i sostenible a Barcelona.