Torna “T’estiu molt” amb més d’un miler de propostes d’educació i lleure per a infants i joves

A partir del 15 d’abril ja es poden tramitar les inscripcions d’infants i joves d’1 a 17 anys a les activitats que s’organitzen durant els mesos d’estiu i que formen part de la campanya municipal “T’estiu molt”. Més d’un miler de propostes i 335.344 places per triar entre activitats de lleure, esportives, educatives, temàtiques i culturals, que tindran lloc entre el 26 de juny i el 5 de setembre.

15/04/2023 13:46 h

Ajuntament de Barcelona

Quin tipus d’activitats formen part del programa “T’estiu molt”?

L’oferta inclou el programa “Bressol d’estiu”, per a infants d’1 a 3 anys, campaments, colònies, rutes, casals d’estiu, casals esportius, el Campus Olímpia, un taller d’arts musicals o activitats en família, entre d’altres.

Quina és l’edat mínima i la màxima per inscriure-s’hi?

L’edat mínima és 1 any, i la màxima, 17 anys.

Quan es duen a terme les activitats?

Les primeres comencen el 29 de juny i les darreres acaben el 5 de setembre.

Com es poden tramitar les inscripcions?

Les sol·licituds es poden tramitar de manera telemàtica i presencial. Per formalitzar la inscripció s’ha de consultar el procediment amb l’entitat organitzadora, a través de les dades de contacte que es faciliten en cadascuna de les activitats que apareixen al web de “T’estiu molt”.

Hi ha activitats per a infants i joves amb discapacitat?

Sí, totes les activitats que formen part de la campanya han de garantir la inclusió de tots els infants i adolescents, amb una programació i els mitjans tècnics i humans adients perquè hi puguin participar amb independència que puguin presentar o no alguna discapacitat. L’entitat organitzadora de l’activitat podrà sol·licitar a l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) el reforç de l’equip de monitors per atendre els nens i nenes que per la seva discapacitat presentin dificultats d’inclusió especials.

A més, el programa inclou activitats adaptades a les quals es poden inscriure infants i joves menors de 21 anys, sempre que la família i l’entitat organitzadora ho consideri pertinent.

Es poden demanar beques o ajuts?

Sí, la campanya de vacances d’estiu facilita l’accés a les activitats a tots els infants i adolescents de la ciutat, gràcies al suport econòmic i de recursos humans municipals que es destinen a les famílies i els infants que, per motius econòmics o personals, necessiten una atenció especial per accedir a les activitats.

La beques seran per a un màxim de 14 dies en el cas de “Bressol d’estiu” i les activitats que es duen a terme fora de Barcelona, com les colònies, les rutes i els campaments, i d’un màxim de 10 dies per a la resta d’activitats.

Quan i com es demanen les beques?

El termini per sol·licitar els ajuts és del 17 d’abril al 15 de maig, ambdós dies inclosos. Es podran tramitar telemàticament a través de l’Oficina Virtual de Tràmits, per la qual cosa es recomana disposar d’un certificat digital del tipus idCAT Mòbil o superior. Per a les persones que no en disposin, s’habilitarà un servei de suport per a l’obtenció d’aquest certificat i la realització del tràmit digital.

Es pot ampliar la informació sobre el programa al web de “T’estiu molt”. En cas de dubtes concrets, es pot consultar l’apartat de preguntes freqüents.