Un refugi de biodiversitat a tocar del pont de la Marina

Finalitzen les obres d’enderroc de l’edifici situat al carrer de la Marina, 122, que havia estat un dels magatzems de l’antiga Casa Gay. Aquest fet permetrà que l’Eixample guanyi un nou espai d’estada i un refugi de biodiversitat, just a tocar del pont de la Marina.

14/08/2023 16:19 h

Ajuntament de Barcelona

Durant les tasques prèvies a l’enderroc de l’edifici del barri del Fort Pienc es va detectar una gran abundància de vegetació preexistent, entre la qual s’han identificat nou pins, un ficus i una prunera de fulla roja. El Districte i Parcs i Jardins treballen ara per crear un refugi de biodiversitat, gestionat per l’institut municipal i tancat al públic, que ajudi a preservar el patrimoni natural existent i afavoreixi la biodiversitat de l’entorn.

A més del refugi, el solar permetrà urbanitzar una altra part on hi haurà una petita zona d’estada amb nou enllumenat, mobiliari i algun punt d’arbrat. També es duran a terme actuacions en els elements preexistents deteriorats, com ara la barana que salva el desnivell amb la part inferior del parc.

Finalment, i a petició del veïnat, es recuperarà i conservarà un mosaic que es trobava a la planta baixa de l’antic edifici.

La Casa Gay, pionera a la ciutat

L’empresa Casa Gay està considerada la més antiga del sector del lloguer de cadires a Barcelona. Es va fundar l’any 1860 i va començar l’activitat comercial amb el lloguer de les famoses “cadires de la Rambla”. Però no seria fins al 1929, l’any de l’Exposició Universal de Barcelona, que l’empresa va construir aquest segon magatzem del carrer de la Marina, 122, que va donar servei fins a la dècada dels vuitanta.

Etiquetes associades a la notícia